KAPETAN DRAGAN BI USKORO MOGAO DA BUDE NA SLOBODI: Za mesec dana stiče uslov za otpust, odležao dve trećine kazne
Foto: Beta/Mario Strmotić

slučaj vasiljković

KAPETAN DRAGAN BI USKORO MOGAO DA BUDE NA SLOBODI: Za mesec dana stiče uslov za otpust, odležao dve trećine kazne

Politika -

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, upućen je danas popodne iz istražnog zatvora u Splitu u zatvor Remetinac u Zagrebu, gde će nakon mesec dana konačno steći uslov da zatraži uslovni otpust, rekao je Srni direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac.

Štrbac ističe da će Kapetan Dragan ostati u Remetincu mesec dana u takozvanom Odelu za dijagnostiku, gde se sprovode svi zatvorenici prije upućivanja u Kazneno popravne ustanove, a pretpostavlja se da će Kapetan Dragan biti upućen u zatvor Lepoglavu.

On je naveo da su i Kapetan Dragan i njegova odbrana jedva čekali ovaj dan, zato što se nakon mesec dana po okončanju dijagnostike i od prvog dana upućivanja na služenje kazne zatvora, steći uslove da traži uslovni otpust, s obzirom na to da je već odležao dve trećine kazne.

"Što pre stigne u Remetinac u dijagnostiku, biće pre upućen u zatvor i od tog momenta može da traži uslovni otpust", rekao je Štrbac.

Vrhovni sud Hrvatske u julu je skratio za godinu i po kaznu zatvora Vasiljkoviću i pravosnažno ga osudio na 13 i po godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Vasiljković je u pritvoru već skoro 13 godina, što mu se uračunava u kaznu.

Prema ovoj presudi, ostalo mu je da u zatvoru provede još oko pola godine, a ima pravo i da traži uslovni otpust.

(Kurir.rs/Blic/Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track