DAČIĆ IDE U BEČ NA SASTANAK SA ŠEFOVIMA DIPLOMATIJA EU: Jedna od tema i situacija na Zapadnom Balkanu
Foto: Dado Đilas

diplomatski skup

DAČIĆ IDE U BEČ NA SASTANAK SA ŠEFOVIMA DIPLOMATIJA EU: Jedna od tema i situacija na Zapadnom Balkanu

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće 30. i 31. avgusta u Beču, na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU i država kandidata za članstvo, u organizaciji visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Federike Mogerini i austrijskog predsedavanja EU.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije centralna tema sastanka biće efektivni multilateralizam.

Na marginama sastanka ministara spoljnih poslova EU i država kandidata, Dačić će učestvovati ; na neformalnom radnom ručku na poziv ministarke spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl. Tema neformalnog radnog ručka biće "Kritična infrastruktura i digitalizacija".

"Sastanak u Beču biće odlična prilika da se na najvišem nivou razgovara o svim aktuelnim pitanjima u odnosima EU i Srbije nakon predstavljanja Godišnjeg izveštaja o politici proširenja i izveštaja o kandidatima i potencijalnim kandidatima", navodi se u saopštenju.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije na neformalnom sastanku u Beču u četvrtak i petak će razmatrati i situaciju na Zapadnom Balkanu s fokusom na proširenje.

Sastanku će prisustvovati i evropski komesar za proširenje Johanes Han kao i predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister. Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova EU i država kandidata se održava dva puta godišnje, po jednom u toku svakog predsedavanja.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track