ĐILAS O SAVEZU ZA SRBIJU: Kad mi osvojimo vlast, živeće se mnogo bolje!
Foto: Dado Đilas

Program saveza iznet u 30 tačaka

ĐILAS O SAVEZU ZA SRBIJU: Kad mi osvojimo vlast, živeće se mnogo bolje!

Politika -

Dragan Đilas, neformalni lider Saveza za Srbiju, koji bi sutra trebalo da bude formiran, navodi da se Savez za Srbiju nije skupio samo da bi bio protiv predsednika Aleksandra Vučića, već, kako kaže, imaju ideje.

foto: Beta/Miloš Miškov

On je rekao da to pokazuje njihov program u 30 tačaka: "Trudili smo se da budemo konkretni, da se bavimo ekonomskim temama", istakao je Đilas.

Kada Savez osvoji vlast, živeće se mnogo bolje, jer, kaže Đilas, nije teško živeti bolje od onoga kako se živi danas.

"Nama svi odlaze iz zemlje, koliko lekara i medicinskih sestara, šta radi država - ništa. Mi ćemo podići te plate, tako što će prestati pljačka i napraviti privredu koja će to moći da podnese. Mi smo RTB Bor dali za džabe, kao aerodrom što smo dali", naveo je Đilas.

foto: Dado Đilas

Iako svestan, kako kaže, raznorodnosti i različitosti u stavovima pojedinih članica Saveza, on dodaje da su i Dveri i DS i svi drugi protiv "rasprodaje Srbije", i imaju prihvatljiv stav koji se tiče državnih interesa. Kada je reč o Kosovu, Đilas je kazao da treba poštovati Ustav Srbije i Rezoluciju SBUN 1244.

"Mi smo u Savezu rekli da smo spremni da razgovaramo sa Albancima, nećemo stolicu u UN za Kosovo, ideja je da radimo na pomirenju", zaključio je Đilas.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track