Najnovije vesti

NEČUVENO! BOSANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA PRISLUŠKUJE VUČIĆA I DODIKA: Na čelu OBA se nalazi bivši ratni telohranitelj Alije Izetbegovića!
Foto: Zorana Jevtić

GRUBA ZLOUPOTREBA SLUŽBENIH AKTIVNOSTI

NEČUVENO! BOSANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA PRISLUŠKUJE VUČIĆA I DODIKA: Na čelu OBA se nalazi bivši ratni telohranitelj Alije Izetbegovića!

Politika

Bosanska obaveštajna služba nastavila je da prisluškuje predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, članova najvišeg rukovodstva Srpske i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog navodne sumnje u njihove veze sa proruski nastrojenim osobama, odnosno ruskim obaveštajnim sistemom i BIA-e, piše portal Infosrpska.

 

Podseća se da je na čelu OBA Osman Mehmedagić Osmica, ratni lični telohranitelj prvog predsednika BiH, Alije Izetbegovića.

foto: Youtube

"Bosanska obaveštajna služba zloupotrebljava službene aktivnosti koje preduzima prema političkim protivnicima Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, kojoj OBA, uz neke ambasade u Sarajevu i služi", piše Infosrpska pozivajući se na svoje izvore.

 

Navodi se, na primer, da je glavni inspektor u Direktoratu OBA u Sarajevu Snežana Pujagić, inače bivša pripadnica muslimanske obaveštajne službe AID, koja je u OBA zadužena za praćenje prosrpskih i proruskih desničarskih

organizacija u BiH.

 

Pujagić je, kažu, veoma nezadovoljna ostvarenim rezultatima, jer OBA nije ostvarila nikakve konkretne rezultate i da nije potvrđena ni veza pripadnika 'Srbske časti' i 'Noćnih vukova' sa rukovodstvom Republike Srpske, ali, dodaje se, i Republike Srbije.

 

Smatra se, ukazuje se, da su za nedovoljno ostvarene rezultate najviše odgovorni aktuelni rukovodioci centra OBA u Banjaluci.

 

Prema istim izvorima, pored prisluškivanja Dodika i najvišeg rukovodstva Republike Srpske, u jednom periodu, istim povodom praćen je i prisluškivan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naročito prilikom kontakata sa predsednikom Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske.


U tekstu se ističe, prenosi Srna, da je predsednik Vučić bio upoznat sa tim i o tome je svojevremeno upoznao i srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića.

foto: EPA/Koča Sulejmanović

"Pripadnici OBA su već mesecima u koordinaciji sa najbližim saradnicima ministra bezednosti u Savetu ministara Dragana Mektića, angažovani na pronalaženju materijalnih dokaza o eventualnim kompromitujućim i nezakonitim aktivnostima Milorada Dodika u prethodnom periodu, pri čemu do sada nisu uspeli da prikupe nikakve dokaze koje bi Tužilaštvo BiH prihvatilo za pokretanje istrage protiv predsednika Republike Srpske", navodi se u tekstu Infosrpska.

 

Navodi se i da u okviru predstojećih opštih izbora, rukovodstvo OBA nastoji da diskredituje Dodika na bilo kakav način, kao i pronalaženjem najslabijih karika iz njegovog bliskog okruženja.

 

"Jedna od tih pogodnih meta je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač. Tako je posljednjih nekoliko meseci ministar Mektić sa svojim bliskim saradnicima određene aktivnosti vodio u pravcu prikupljanja informacija o eventualnoj umešanosti ministra Lukača u počinjene ratne zločine tokom ratnih sukoba u BiH, kao i u eventualnu zloupotrebu službenog položaja tokom dosadašnjeg vođenja MUP-a Republike Srpske, što bi ga kompromitovalo kao jednog od bliskih saradnika predsednika Dodika", navodi se, takođe.

 

U sklopu toga, ukazuje se, i aktuelni protesti 'Pravda za Davida' su, kako u momentu iskrenosti kažu određeni bezbednosni eksperti iz OBA, koji se prećutno protive nezakonitim radnjama agencije za koju rade, usmereni su pre svega na ministra Lukača.

 

Ono što najviše zabrinjava bosansku obaveštajnu službu, piše portal, jesu rezultati istraživanja javnog mnjenja prema kojim Milorad Dodik sigurno pobeđuje za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske.

 

"Otuda i briga jer su funcioneri OBA ubeđeni da će Dodik nakon imenovanja na funkciju srpskog člana Predsedništva BiH, započeti sa vršenjem uticaja u pravcu temeljne rekonstrukcije 'bosanske obaveštajne službe', pre svega smene aktuelnog rukovodstva OBA, kao i svih rukovodećih kadrova SDS-a i SDA", naglašava se u tekstu.

 

Zbog toga, ističe se, "rukovodstvo OBA i njen šef Osmica sa takvim žarom čini sve kako bi bilo šta 'isčeprkali' i diskreditovali Milorada Dodika".

 

"Gledajući iz ove perspektive i znajući kako stvari stoje, vreme im je već isteklo", saopštio je izvor portala Infosrpska iz ove bezbednosne službe na nivou BiH.

 

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevetić, Foto: EPA ,Foto: Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...