Mićunović: Demokratska stranka gubi samostalnost ulaskom u Savez za Srbiju
Foto: Zorana Jevtić

Osnivač Demokratske stranke

Mićunović: Demokratska stranka gubi samostalnost ulaskom u Savez za Srbiju

Politika -

On je dodao da svojim stavom ne govori o savezu, već o DS-u i da ne može da prihvati objašnjenje predsednika te stranke Zorana Lutovca da se odluke u savezu donose konsenzusom, iako ga čine stranke sa suprotnim stavovima

BEOGRAD - Poslanik i jedan od osnivača Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović ocenio je da DS gubi samostalnost ulaskom u opozicioni Savez za Srbiju, jer se njen program razlikuje od 30 programskih tačaka tog Saveza

Mićunović je upitao kako stranka može da ima dva programa i ocenio da Savez za Srbiju nije tehnička, već programska koalicija.

"Vi usklađujete programe, a politika nije ništa drugo nego konkurencija programa na političkom tržištu", objasnio je Mićunović.

On je dodao da svojim stavom ne govori o savezu, već o DS-u i da ne može da prihvati objašnjenje predsednika te stranke Zorana Lutovca da se odluke u savezu donose konsenzusom, iako ga čine stranke sa suprotnim stavovima.

Kako je objasnio, posle govora na sednici Glavnog odbora održanoj u nedelju, izašao je da popije kafu, a ne iz protesta što ga je predsedavajući Saša Paunović opomenuo da mu je isteklo vreme za govor.

Na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke održanoj u nedelju, 2. septembra devet članova glasalo je protiv formiranja i učešća DS-a u Savezu za Srbiju dok je 180 bilo za.

Protiv uslaska u Savez za Srbiju bili su bivši predsednik DS-a Dragan Šutanovac, poslanici Nataša Vučković, Dragoljub Mićunović, Radoslav Milojičić, Gordana Čomić, predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Miroslav Vasin i Vida Ognjenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track