Najnovije vesti

TAČI: Nema ništa loše u tome da sa Vučićem pričam o miru!
Foto: Profimedia

kosovsko pitanje

TAČI: Nema ništa loše u tome da sa Vučićem pričam o miru!

Politika

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da ne vidi ništa loše u tome da s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem priča o miru, ali kaže da je uznemirujuće ako neko u Prištini i Beogradu priča o ratu.

Sve to, međutim, kako kaže, nema nikakve veze s uzajamnim simpatijama.

Jer, objašnjava, njemu se Vučić ne sviđa, ali dodaje da je njega izabrao za predsednika srpski narod.

 

"Ne verujem ni da on ima neke simpatije prema meni, ali ja sam izabrani predsednik. Ako on i ja pričamo o miru, tu nema ništa loše", rekao je Tači, ali, dodao je, "ako neko u Prištini i Beogradu priča o ratu onda treba da budete uznemireni".

 

Uveren je, kaže, da ni Kosovo ni Srbija neće biti deo Evropske unije ako ne postignu konačni sporazum o normalizaciji odnosa, te navodi da ne postoji određeni period za postizanje konačnog sporazuma, ali da postoje očekivanja da se to desi do proleća, preneo je portal "radiokim.net".

 

Posle postizanja konačnog sporazuma, Tači očekuje dobre odnose sa Srbijom.

"Znam da će biti teško da se postigne sporazum, gotovo nemoguće, ali ja vidim svetlost na kraju tunela", rekao je Tači i dodao da je svestan da na Kosovu i u Srbiji ima mnogo onih koji se protive sporazumu, te da će biti teško da se razgovara.

 

Smatra, međutim, da je važno da se iskoristi prilika i postigne sporazum, jer, kako kaže, ako propustimo ovaj trenutak rizikujemo da ostanemo na dnu interesovanja Evropske unije, bez EU i članstva u SB. On je na okruglom stolu u organizaciji kosovskog Demokratskog instituta na temu dijaloga sa Beogradom rekao i da podržava pregovarački tim koji je formirala vlada u Prištini, a koji je prosleđen parlamentu na razmatranje.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...