PREMIJERKA POZVALA MEĐUNARODNU ZAJEDNICU DA NE TESTIRA STRPLJENJE SRBIJE: Shvatite ozbiljnost situacije u pregovorima Beograda i Prištine
Foto: Zorana Jevtić

reakcija

PREMIJERKA POZVALA MEĐUNARODNU ZAJEDNICU DA NE TESTIRA STRPLJENJE SRBIJE: Shvatite ozbiljnost situacije u pregovorima Beograda i Prištine

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je međunarodnu zajednicu da "ne stavlja na test više ni strpljenje ni razumevanje (Srbije)", već da shvati ozbiljnost situacije u pregovorima Beograda i Prištine i da se ponaša u skladu sa tim.

Ona je navela da je za razgovor sa predstavnicima albanskog naroda na Kosovu i Metohiji potrebno "ogromno strpljenje", zato što su oni "neozbiljni, neodgovorni i nepredvidivi", ali i da ne razume pojedine predstavnike međunarodne zajednice koji ne reaguju na neispunjavanje dogovora prištinske strane.

"Bezgranično strpljenje je potrebno da bi se razumeli pojedini predstavnici međunarodne zajednice koji u zaglušujućoj tišini posmatraju kada Priština prstom ne mrdne da ispuni Briselski sporazum više od pet godina, kada krši sporazume o posetama zvaničnika, hapsi i teroriše našeg šefa tima za pregovore... a sada istim terorom koji su učinili nad Markom Đurićem preti i predsedniku Srbije", kazala je Brnabić.

Ona je navela i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić učinio više za izgradnju dobrih odnosa između Srba i Albanaca nego ijedan političar sa bilo koje strane, a "svakako u poslednjih sto godina".

"Od poziva Ediju Rami da poseti Srbiju, koji je prvi premijer Albanije koji je posetio Srbiju nakon 68 godina, preko poslovnog foruma u Nišu kada smo otvorili put privrednoj saradnji, do pokretanja unutrašnjeg dijaloga u Srbiji o mogućnosti kompromisa oko Kosova i Metohije", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track