MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Važno je da Vučićeva poseta prođe u miru, ekstremisti na obe strane žele da Kosovo bude stalni izvor sukoba
Foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja

Dogovor i kompromis je ono čemu teže svi koji žele mirnu budućnost

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Važno je da Vučićeva poseta prođe u miru, ekstremisti na obe strane žele da Kosovo bude stalni izvor sukoba

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da je izuzetno značajno da poseta predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji prođe u miru i bez ikakvih sukoba.

To je, kako kaže, važno kako bi se sačuvala bezbednost svih koji žive na KiM, i Srba i Albanaca.

"Dogovor i kompromis je ono čemu teže svi koji žele mirnu i sigurnu budućnost za generacije koje dolaze, a poseta predsednika Vučića Kosovu i Metohiji je prilika da se učini još jedan važan korak u tom smeru", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Primećuje, međutim, da ekstremisti na obe strane, kao i jedan deo međunarodne zajednice koji ih podržava, žele da Kosovo i Srbija budu stalni izvor nestabilnosti i sukoba. "Oni koji žele sukobe i nemire neće doći da žive sa zajedno Srbima i Albancima na Kosovu i zato je važno da se dva naroda demokratski dogovore o svojoj budućnosti", navela je Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track