ŽIVOTIĆ: Haradinaj i Veselji pokazali pravo lice! Da li zapadu treba takav saveznik, koji će im doneti terorizam i blokade u dvorište!
Foto: Kurir

OVK nije rasformiran

ŽIVOTIĆ: Haradinaj i Veselji pokazali pravo lice! Da li zapadu treba takav saveznik, koji će im doneti terorizam i blokade u dvorište!

Politika -

BEOGRAD - Barikade sa zapaljenim gumama, preprečeni kamioni, osobe sa fantomkama i oružjem su pravo lice onog dela Kosova gde vlast drže Albanci. Nikakve institucije, limuzine i odela njih nisu promenili. Haradinaj i Veselji mogu da imaju sto diplomatskih pasoša i da svaki dan šetaju Briselom ili Londonom, oni se neće emancipovati. Jednostavno to su oni. Barikade , fantomke i mitraljezi, kaže za Kurir Ilija Životić, ekspert za bezbednost, povodom današnjih albanskih provokacija na Kosovu i Metohiji tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Podsećam da veliki deo najopasnijih jedinica tzv. Ovk nije rasformiran niti je prešao u Kosovski zaštitni korpus ili policiju Kosova. Stotine terorista tzv. OVK je i dalje naoružano i pod komandom je Ramuša Haradinaja u okviru jedinice Crni orlovi. Čoveka koji je pre 1999 već imao više od 100 krivičnih prijava sa elementima nasilja. Zapadne sile su takvu osobu postavile za premijera! Jedinice Crna Ruka, Crni Tigrovi, Idealji, Skifteri takođe nisu rasformirane, niti razoružane, podseća Životić, koji je i predsednik Internacionalne policijske organizacije.

Ilija Životić
Ilija Životić foto: Kurir

- Danas, na najbolji način kada Srbija pruža ruku mogu da vide kakav su proizvod stvorili. Teritorija sa koje je najviše u Evropi otišlo dobrovoljaca u terorističku organizaciju ISIS ako se pogleda broj stanovnika, današnje nasilje koje sprovode. Postavlja se pitanje šta će zapadu takav saveznik? Da im barikade i terorizam donese u njihovo dvorište gde već gospodare u trgovini heroinom od koga u Evropi godišnje umre hiljade mladih ljudi? Da im ulice budu prekrivene leševima zbog krvne osvete prenešene sa Kosova? Mislim da situaciju na delu Kosova gde vlast imaju Albanci najbolje oslikava izjava iz 2003. godine koju je dao portparol misije UNMIK na Kosovu i Metohiji Beri Flečer: Ovde nije društvo pogođeno organizovanim kriminalnom, ovo je društvo zasnovano na organizovanom kriminalu, zaključuje Ilija Životić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track