Najnovije vesti

DODIK O ZABRANI KRETANJA VUČIĆA NA KOSOVU: To je loša poruka marionetskih vlasti u Prištini
Foto: Marina Lopičić

reakcija

DODIK O ZABRANI KRETANJA VUČIĆA NA KOSOVU: To je loša poruka marionetskih vlasti u Prištini

Politika

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je zabrana kretanja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na Kosovu i Metohiji loša poruka marionetskih vlasti u Prištini.

 

Dodik je istakao da je politika predsednika Srbije politika dijaloga, zbog čega je otišao u posetu Kosovu i Metohiji. On smatra da Vučić radi odgovoran narodni, državni i nacionalni posao, a da ovaj potez govori o takozvanim kosovskim vlastima.

 

"Oni misle da se sve može završiti silom, dok je politika Vučića politika dijaloga i on je došao na Kosova da razgovara. Ovo je i najgora priča i pristup Evropi, koja će, najverovatnije, da ignoriše tako nešto", rekao je Dodik novinarima u Bihaću,preneli su banjalučki mediji Dodik je upitao šta bi se dogodilo da je neko od Srba zabranio nekom od Albanaca da pređe preko teritorije Srbije i ide dalje prema Evropi.

 

"Sada u suštini predsedniku države, čije je Kosovo integralni deo po politici te države i Rezoluciji 1244 UN, marionetske vlasti iz Prištine zabranjuju da se kreće među svojim narodom", naveo je Dodik.

 

Prema njegovim rečima, to je neprihvatljivo, nedopustivo i govori o samoj nameri tog režima i podršci koju imaju.

"Da sam na mestu Vučića sigurno ne bih otišao tamo, jer je poznato da EU i vlasti na Kosovu zajedno deluju i protiv njega lično i njegovih inicijativa, kao i protiv Srbije i srpskog naroda na Kosovu", rekao je Dodik.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...