Najnovije vesti

STEFANOVIĆ O SKANDALOZNOM PONAŠANJU ALBANACA: Blokade kod sela Banje očito organizovale prištinske vlasti
Foto: Marina Lopičić

predsednik vučić sprečen da poseti meštane

STEFANOVIĆ O SKANDALOZNOM PONAŠANJU ALBANACA: Blokade kod sela Banje očito organizovale prištinske vlasti

Politika
12:14h

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su blokade, koje su sprečile predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Srbe u selu Banje, očito organizovale prištinske vlasti.

"Ja sada nemam dokaza za to, ali na osnovu izjava, ponašanju KPS-a, i svemu onome što je radio bezbednosni kosovski aparat, jasno je da su prištinske vlasti to organizovale", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje novinara da li ima novih saznanja ko je postavio blokane na ulazu u selu Banje.

Kao razlog zašto su prištinske vlasti to organizovale, Stefanović je naveo da je poseta predsednika Vučića jezeru Gazivode, uprkos prištinskoj zabrani, za njih bila "užasan politički udarac".

"Onda su pokušali na bilo koji način da zabrane dalje posete Vučića, organizacijom veterana koji su bili pozvani, onda ste imali KPS koji se pojavljuje na licu mesta i koji nije ni pokušao da pomeri veterane", ukazao je Stefanović u Privrednoj komori Srbije.

Takođe, primetio je Stefanović, Priština nije želela da pozove ni KFOR da interveniše, jer se plašila "loših sitacija po njih".

Stefanović je naveo da Priština na taj način nije samo zabranila predsedniku da dođe do Srba koji žive u tom selu, već nisu dozvolili ni Srbima da izađu iz sela, a to se, kaže, zove ograničavanje slobode ljudima da se kreću.

"Nisam siguran da Priština ima kapacitet da razume šta treba da bude budućnost. Pitanje je šta oni video kao budućnost, da li je budućnost u stalnim sukobima ili pronalaženje rešenja kako bi svi ljudi živeli normalno. Ako ne videte budućnost, onda je pitanje da li možete da vodite bilo koji narod, ne samo Albance i Srbe", zaključio je Stefanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...