Najnovije vesti

BIVŠA MINISTARKA FINANSIJA OSTAJE BEZ POSLA U NARODNOJ BANCI: Diani Dragutinović neće biti produžen ugovor na mestu viceguvernerke
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

otkaz

BIVŠA MINISTARKA FINANSIJA OSTAJE BEZ POSLA U NARODNOJ BANCI: Diani Dragutinović neće biti produžen ugovor na mestu viceguvernerke

Politika

Viceguvernerki Narodne banke Srbije Diani Dragutinović neće biti produžen mandat na toj funkciji, na kojoj je mesečno primala blizu pola miliona dinara.

Dragutinovićeva je bila ministarka finansija u Vladi Mirka Cvetkovića, a pre dolaska na visoku funkciju u Vladi takođe je obavljala posao viceguvernera u NBS.

 

Nakon rekontrukcije Cvetkovićevog kabineta vraćena je u NBS a nova guvernerka Jorgovanka Tabaković, izabrana u avgustu 2012, mesec dana kasnije predložila je Dianu Dragutinović za svog najbližeg saradnika, uprkos bliskosti sa vlasti DS-a. Dragutinovićeva je u NBS mesečno zarađivala 448.171 dinara.

 

Mandat neće biti produžen ni Veselinu Pješčiću, koji je posao viceguvernera obavljao od 2012, ali je u Narodnu banku Srbije došao još 1998. godine.

U Skupštinu Srbije iz NBS stigao je predlog za izbor novih viceguvernera i to po hitnom postupku. Kako se navodi u dokumentu koji je potpisala Jorgovanka Tabaković, na mesta Dragutinovićeve i Pješčića predloženi su Dragana Stanić i Ana Ivković.

 

(Kurir.rs/Blic/Nataša Latković)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...