PREDSEDNIK INTERPOLA MENG HONGVEJ SA ANOM BRNABIĆ: Srbija najaktivniji i najvažniji partner u regionu
Foto: Beta Slobodan Miljevic

susret u beogradu

PREDSEDNIK INTERPOLA MENG HONGVEJ SA ANOM BRNABIĆ: Srbija najaktivniji i najvažniji partner u regionu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Interpola Meng Hongvej ocenio je danas, u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, da je Srbija najaktivniji i najvažniji partner te medjunarodne organizacije na Zapadnom Balkanu.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Hongvej je tokom razgovora sa Anom Brnabić ocenio da je njegova poseta Beogradu bila veoma uspešna i zahvalio na podršci koju je dobio od Srbije prilikom izbora na funkciju predsednika Interpola.

foto: Beta Slobodan Miljevic

Izražavajući zahvalnost Hongveju na "izuzetnoj" saradnji sa Interpolom, premijerka je kazala da je ponosna na činjenicu da je Srbija "petu godinu zaredom svrstana medju deset najpoželjnijih partnera" te medjunarodne organizacije.

Ona je zahvalila Hongveju, koji je i zamenik kineskog ministra javne bezbednosti, na kako je rekla, odličnoj saradnji nadležnih institucija Srbije i

Kine u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, a Kini na "principijelnom poštovanju medjunarodnog prava i podršci Srbije u Interpolu i drugim medjunarodnim organizacijama u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track