SAMO TETKI DA ODNESU LEK! Ministri ne idu na gej paradu, a ni Anin dolazak nije siguran! Dolaze samo Radojičić i Čeda!
Foto: Fonet, Fonet/Nebojša Mandić

izgovori, izgovori!

SAMO TETKI DA ODNESU LEK! Ministri ne idu na gej paradu, a ni Anin dolazak nije siguran! Dolaze samo Radojičić i Čeda!

Politika -

Niko od ministara neće doći na Paradu ponosa, a pitanje je da li će se pojaviti i premijerka. Svoj dolazak potvrdili samo gradonačelnik i lider LDP!

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, i Čedomir Jovanović, lider LDP, jedini su političari koji su potvrdili svoj dolazak na Paradu ponosa.

Ove godine, za razliku od prethodnih, niko od ministara neće učestvovati u šetnji, a pod znakom pitanja je i dolazak premijerke Ane Brnabić, i to zbog ranije dogovorenih obaveza.

Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, koja je pre četiri godine bila prvi ministar koji je prisustvovao paradi, ove godine neće ići.

foto: Marina Lopičić

- Sada, nakon nekoliko održanih Parada ponosa, u Srbiji postoji tolerancija prema LGBT populaciji veća nego u mnogim zemljama Evrope, i to pitanje je danas znatno drugačije i relaksiranije u odnosu na 2014, kada sam ja bila prvi ministar koji je prisustvovao Paradi ponosa, ali i Paradi transrodnih osoba, jer sam htela da pokažem da niko zbog svog opredeljenja ne sme da trpi nasilje i omalovažavanje u našem društvu - kazala je Joksimovićeva, a na konkretno pitanje da li će ove godine biti na paradi, odgovorila je: - Ne.

Još jedan od ministara koji je bio na prošloj paradi, ali ove godine neće biti deo tog događaja jeste i Branko Ružić.

foto: Zorana Jevtić

- Mislim da prisustvo ili odsustvo nema neke preterane veze sa vrednosnim stavom koji godinama zastupam, a to je da svakako moramo poštovati pravo na različitost i gradimo društvo koje nije homofobično - kazao je Ružić.

Ivica Dačić, šef diplomatije, i Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade, poručili su da oni nikada ne idu na paradu, pa neće ni ove godine.

foto: Dado Đilas

- Nikad nisam bio, neću ni sada. Imam važnija posla - kazao je Dačić, dok je Mihajlovićeva čak priznala da i ne zna kada se ta manifestacija održava.

foto: Marina Lopičić

- Neću ići. Ne idem na parade nikada, ne znam ni kada je - navela je ministarka saobraćaja.

Parada ponosa održaće se u nedelju, a okupljanje učesnika počinje u 12 časova.

Kurir.rs/K.B/Foto:Fonet/Fonet/Nebojša Mandić

Ukratko Parada ponosa

- Parada ponosa je u nedelju, 16. septembra - Okupljanje počinje na Slaviji u 12 časova - Parada će se kretati duž Kralja Milana, preko Terazija do Kolarčeve, pa do Ulice Vase Čarapića i završava se na Studentskom trgu - Šetnja počinje oko 14.30 časova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track