RAZREŠEN JEDNOGLASNO, UDOMLJEN EKSPRESNO! Radomir Nikolić zaposlio smenjenog predsednika opštine Knić
Foto: Marina Lopičić, Fonet Nenad Đorđević

Kurir saznaje

RAZREŠEN JEDNOGLASNO, UDOMLJEN EKSPRESNO! Radomir Nikolić zaposlio smenjenog predsednika opštine Knić

Politika -

Smenjeni predsednik opštine Knić Zoran Đorović slovi za čoveka bliskoj porodici Nikolić. U Kragujevcu dobio važan resor u vođenju projektima iz energetike.

Prema tekstu Sporazuma o preuzimanu službenika od 10.septembra ove godine, do čije kopije je došao „Kurir“ Zoran Đorović kao samostalni savetnik ubuduće će voditi važan resor u Skupštini grada Kragujevca. On je imenovan za koordinatora Kancelarije za lokalno-ekonomski razvoj.

Sporazum su potpisale Nataša Pešić Radosavljević, načelnik Gradske uprave za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj u Kragujevcu i Ljubica Đurovljević, načelnik Opštinske uprave Opštine Knić.

Donedavno Đorović je bio predsednik opštine Knić, a razrešen je jednoglasnom odlukom svih 22 odbornika pošto je ostavku podneo „iz ličnih razloga“. Iza kulisa naprasne smene krilo se veliko nezadovoljstvo članova SNS vođenjem ove šumadijske opštine, a ne pamti se, kažu naši sagovornici „da je i jedna odluka o razrešenju prvog čoveka doneta dizanjem ruku ama baš svih odbornika“.

foto: Printscreen

-Đorović je bio čovek od poverenja Tomislava Nikolića, bivšeg predsednika Srbije, pošto se u opštini Knić nalazi njegovo selo Bajčetina podno Gledićkih planina ,gde su poslednjih godina rađeni veliki infrastrukturni radovi i objekti . Od početka predsednikovanja Nikolić je napravio pravi zamak u Bajčetini, podigao crkvu, kupovao imanja i voćnjake, a put do tamo je asfaltiran, uređena strujna mreža iako je knićka opština „energetska crna rupa u Srbiji“, čija sela imaju preko 60 odsto drvenih bandera- kaže naš dobroobavešteni izvor.

Inače, obornici u Skupštini opštine Knić svojevremeno su optužili Đorovića „da je zaposlio sve partijske drugove iz krila Tomislava Nikolića u vreme zabrane zapošljavanja i da preko svake mere širi svoj kabinet“. Kadrovsko pojačanje Radomira Nikolića, Đorović optuživan je i da u maloj opštini od svega 16-ak hiljada stanovnika „ima tri pomoćnika, da je uveo novu funkciju načelnika opštinske uprave, postavio šefa kabineta, pa da čak ima i ličnog fotografa, koji ga je pratio u stopu i slikao sve njegove aktivnosti, a da su sa druge strane, rezultati lokalne vlasti su velika nula“.

Kurir.rs/D. Ilić/ Foto: Marina Lopičić, Fonet Nenad Đorđević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track