Najnovije vesti

MLADI KINEZI KOJI STUDIRAJU SRPSKI JEZIK DOČEKALI VUČIĆA: Predsednik u Pekingu dobio čestitke NA ĆIRILICI, evo šta su mu poručili studenti (FOTO)
Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

lep gest

MLADI KINEZI KOJI STUDIRAJU SRPSKI JEZIK DOČEKALI VUČIĆA: Predsednik u Pekingu dobio čestitke NA ĆIRILICI, evo šta su mu poručili studenti (FOTO)

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Pekingu studente srpskog jezika Univerziteta za međunarodne odnose u Pekingu.

"Bila nam je velika čast što smo imali priliku da nas primi predsednik Srbije", rekla je za Tanjug profesorka srpskog jezika na Univerzitetu za međunaodne studije u Pekingu Hui Bin. Profesorka, čije je, kako kaže, srpsko ime Helena, objasnila je da trenutno, na akademskom nivou, 16 studenata studira srpski jezik.

foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

Prema njenim rečima, još 10 đaka uči srpski u srednjoj školi. Kazala je i da je sve veće interesovanje mladih Kineza za učenje srpskog jezika, zato što je sve veća saradnja Srbije i Kinee, a potreba za ljudima koji znaju srpski je sve veća. "Između naše dve zemlje imamo tradicionalno i duboko prijateljstvo. Sve je veća bilateralna saradnja i raste potreba za ljudima koji znaju srpski", objasnila je ona.

foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

Inače, kineski studenti predsedniku Srbije uručili su čestitku napisanu na srpskom jeziku, ćirilicom. Studenti, pod svojim srpskim imenom napisali su ličnu poruku predsedniku. "Dobrodošli u Kinu poštovani predsedniče, želim vam srećan boravak u Kini. Mnogo volim srpsku kulturu. Nadam se da doprinesem komunikaciji i saradnji Kine i Srbije", napisala je studentkinja Mina.

foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

"Dragi predsedniče Vučiću, dobrodošli u Kinu. Milo mi je što imamo tako dobar odnos. I bolju budućnost se borimo da imamo. Nadam se da uživate na svom putovanju u Kinu", napisao je student Vuk. "Poštovani predsedniče Vučiću dobrodošli u Kinu! Hvala što podržavate razvoj kinesko-srpskih odnosa. Nadam se da će vam boravak u Kini biti ugodan", napisala je studentkinja Danka.

1 / 3 Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...