Velja Ilić kapitalac i u novoj vladi

Ponovo ministar

Velja Ilić kapitalac i u novoj vladi

Politika -
Trebalo bi da obavljam deo onog posla koji sam radio kao ministar za kapitalne investicije

BEOGRAD - Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da bi trebalo da bude ministar u budućoj vladi i da obavlja deo posla koji je obavljao kada je bio ministar za kapitalne investicije u vladi Vojislava Koštunice.

"Personalno će biti rešeno, ali trebalo bi da obavljam deo onog posla koji sam radio kao ministar za kapitalne investicije", rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je izrazio očekivanje da će personalnim rešenjima u novoj vladi svi biti zadovoljni, kada konačno budu usaglašena. Ilić je rekao da koalicioni sporazum koji bi danas trebalo da bude potpisan ne sadrži stavke o personalnim rešenjima, već državne i političke ciljeve.

"Važni su nam državna politika, vladavina prava, borba protiv korupcije, sloboda medija, reforma uprave, decentralizacija i regionalni razvoj", kazao je Ilić.

On je naveo da je nakon sinoćnjeg sastanka koalicionih partnera koalicioni sporazum "sitno izmenjen" i da je takav dokument predsedništvo NS jednoglasno prihvatilo. "Vlada nam treba što pre i realno je da bude formirana do 24. juna", rekao je Ilić i naveo da vladu očekuju veliki projekti, ali da neće davati velika obećanja.

Ilić: Nova vlada mora da prihvati ranije obaveze

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da će sve obaveze koje je potpisala i preuzela prethodna vlada, nova morati da prihvati i ispuni.

"Sve obaveze prethodnih vlada moraju se sada prihvatiti kao realnost. Mi ne možemo sada da kažemo ne interesuje nas šta je prethodno bilo. Svaka ugovorna obaveza koju je država preuzela se prihvata i ona deluje. Vi možete da kažete "ja se ne slažem s tim", ali to je završeno", kazao je Ilić na konferenciji za novinare.

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da misli da "više nikada neće biti predsednik u Prištini, a ni predsednik privremenih vlasti u Prištini nikada neće biti predsednik u Kosovskoj Mitrovici", Ilić je ocenio da Nikolić sigurno zna nešto što još nije poznato javnosti.

"Pretpostavljam da predsednik Nikolić ima više informacija šta je sve potpisano i završeno, on je to pregledao ovih dana, sigurno je video nešto što mu se ne sviđa, nešto što mi ne znamo", kazao je predsednik Nove Srbije. Ilić je poručio i da sve već prihvaćene obaveze treba obelodaniti.

Koalicioni sporazum danas, važna stavka sloboda medija

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da će koalicioni sporazum, koji će biti platforma delovanja buduće vlade, biti potpisan danas, da su prevaziđeni sitniji problemi koji su se u međuvremenu pojavili i da je realno očekivati da vlada bude izabrana na skupštinskoj sednici 24. jula."Građani su nestrpljivi da dobiju vladu. Program koji smo napravili je potpuno realan i sve što budemo obećali to ćemo stoprocentno i uraditi", rekao je Ilić. On je naglasio da će budući ministri odmah posle izbora vlade početi da rade i da neće biti nikakvog "pripremnog perioda", jer je većina već bila na minsitarskim funkcijama.Govoreći o sporazumu koji će, kako se očekuje, biti danas potpisan oko 17 sati, Ilić je istakao da je jedna od važnijih tačaka biti i sloboda medija. Taj deo sporazuma, dodao je, usaglašen je sa EU, i razrađen u detalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track