POSLANICI VANREDNO U KLUPAMA: Pred Narodnom skupštinom niz predloga, najpre o povećanju penzija
Foto: Nebojša Mandić

10. vanredno zasedanje parlamenta u 11. sazivu

POSLANICI VANREDNO U KLUPAMA: Pred Narodnom skupštinom niz predloga, najpre o povećanju penzija

Politika -

Predsednica Narodne skupštine, Maja Gojković, sazvala je za danas u 10 sati, Deseto vanredno zasedanje parlamenta u 11. sazivu, a na zahtev 157 narodnih poslanika.

foto: Marina Lopičić

Na dnevnom redu sednice naći će se više zakonskih predloga, među kojima Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2018. godinu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

foto: Zorana Jevtić

Takođe su na dnevnom redu Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u oblasti turizma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Republike Albanije.

foto: Printscreen

Poslanici će se izjašnjavati i o više predloga o potvrđivanju ugovora, sporazuma ili protokola sa nizom zemalja. Poslanici će raspravljati i o Predlogu odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, koji je podnela guvernerka Narodne banke Srbije jorogovanka Tabaković, saopšteno je ranije iz Skupštine Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track