SELAKOVIĆ O SUSRETU VUČIĆA I PUTINA: To će biti jedan od najvažnijih sastanaka
Foto: AP, Max Shipenkov

pozvaće ruskog predsednika da poseti srbiju

SELAKOVIĆ O SUSRETU VUČIĆA I PUTINA: To će biti jedan od najvažnijih sastanaka

Politika -

BEOGRAD - Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da je za predsednika Srbije Aleksandra Vučić predstojeći sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom od izuzetne važnosti.

On je rekao da se očekuje prvo sastanak dva predsednika u četiri oka, a da će potom biti i zasedanje mešovitog komiteta Komisije za saradnju Rusije i Srbije.

"To je jedan od najvažnijih sastanaka, koji će Vučić imati u narednom periodu, a mi se nadamo i očekujemo da će u narednih šest meseci ili čak i ove godine Putin doći u posetu Srbiji", rekao je Selaković.

Predsednik Vučić se trudi da nađe, kaže Selaković, pravi ugao za rešenje kosovskog pitanja da bi se opstranak i ostanak Srbije i srpskih interesa na KiM sačuvao i očuvao.

"Srbija je odbila njegov predlog za rešenje, a onda i Nemačka i Francuska i Britanija. Predsednik je jedino rekao 'hoćemo da znamo gde su naše granice'. Šta god da vam ko kaže nije u pravu, jer ne može da vam kaže jesu li nam granice gde kaže SAD ili Rusija, Italija ili Španija, Kina ili Nemačka", rekao je Selaković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track