MILIĆEVIĆ: Treba da budemo zahvalni zbog 5. oktobra, sad znamo ko je bio u SPS zbog funkcija
Foto: Dragana Udovičić

reakcija

MILIĆEVIĆ: Treba da budemo zahvalni zbog 5. oktobra, sad znamo ko je bio u SPS zbog funkcija

Politika -

Šef poslaničke grupe Socijalističke partija Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio je danas da ta stranka treba da bude zahvalna za 5. oktobar 2000. godine, jer se modernizovala i upitao gde su danas oni koji su sproveli i organizovali taj događaj.

"Još jednom ću izneti svoj stav pošto je današnja sednica započela hvalospevima o 24. septembru i 5. oktobru. To je bila jedna velika prevara, simbol propuštenih šansi i izneverenih obećanja. Mislim da Vojislav Koštunica nikada nije odneo izbornu pobedu", rekao je Milićević novinarima u parlamentu.

Socijalisti, prema njegovim rečima, trebada budu zahvalni za sve što se dogodilo, jer zahvaljujući tome znaju ko je bio u stranci zbog funkcija, a ko zbog ideologije, a građani su, s druge strane, videli "šta znaju i koliko ne mogu oni koji su tada preuzeli odgovornost za Srbiju".

On je dodao da i danas veliki broj građana oseća posledice neodgovorne politike koja je tada vođena i ukazao da je ključno pitanje gde su danas oni koji su sproveli i organizovali 24.septembar, a gde je SPS.

"Mi smo 28 godina tu, relevantan politički činliac, ostali verni ideji socijalne pravde, a sa druge strane, gde su oni? Nismo ih se plašili tada, ne plašimo ih se ni danas kada prete 6. oktobrom. Možda su tad bili neka alterantiva, a danas se udružuju, ne da bi bili alternativa već da bi politički preživeli", rekao je Milićević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track