KOLINDA PROVOCIRALA TOMPSONOVOM PESMOM, PA SE OPET IZBLAMIRALA! Dok je pevala u Njujorku, svi su se smejali zbog jednog detalja (VIDEO)
Foto: Youtube

Predsednica Hrvatske ponovo koketira s ustaštvom

KOLINDA PROVOCIRALA TOMPSONOVOM PESMOM, PA SE OPET IZBLAMIRALA! Dok je pevala u Njujorku, svi su se smejali zbog jednog detalja (VIDEO)

Politika -

Šefica hrvatske države nije znala tekst svog omiljenog pevača, pa je morala da čita s mobilnog telefona

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ponovo provocira i otvoreno promoviše Marka Perkovića Tompsona, pevača koji na svojim nastupima veliča ustaše i ustaštvo.

Šefica hrvatske države ovoga puta je provokaciju uputila iz Njujorka, gde je posle mise zapevala Tompsonovu pesmu "Lijepa li si". Kako prenose hrvatski mediji, ona je tom prilikom imala manji peh jer se ispostavilo da nije dobro uvežbala tekst pesme. Iako je javno pričala da joj je Tomson omiljeni pevač i da njegove pesme pušta svojoj deci, ispostavilo se da Kolinda Grabar Kitarović ipak ne zna stihove ovog militantnog šoviniste.

Predsednica je na njujorškom "nastupu" morala da se posluži mobilnim telefonom, s kog je čitala pesmu.

- Važno je zahvaliti svima koji su sve ove godine svoje strpljenje i energiju uložili u očuvanje hrvatske zajednice i koji su u svojoj drugoj domovini predstavljali najbolje od svoje Hrvatske, koju uvek nose u srcu - napisala je Kitarovićeva na svom Fejsbuk profilu.

Kitarovićeva boravi u Njujorku, gde će ove nedelje učestvovati na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da se ništa bolje i pametnije nije moglo ni očekivati od predsednice koja se ne stidi da se javno hvali da joj je Tompson omiljeni pevač.

foto: Zorana Jevtić

- Ona njegove pesme pušta svojoj deci, tako da tu nema nikakvog iznenađenja. Poslala je jasnu poruku da stoji iza glavnog promotera ustaštva u Hrvatskoj, a uz Tompsona su sve relevantne društvene snage u Hrvatskoj, i Katolička crkva, dobar deo ministara, Zagrebački univerzitet... Tompson je u ovoj fazi za hrvatsku elitu jedan od najboljih načina da realizuju politički program rehabilitacije ustaštva i ustaške ideologije. Krajnji cilj je da se ustaški pokret proglasi za skup boraca za slobodu protiv velikosrpskog hegemonizma i centralizma - objašnjava Linta.

Provocirala i stajlingom

Marširala Vukovarom u zenga čizmama

Među najpodmuklijim Kolindinim provokacijama svakako je ona kada je Vukovarom šetala u zenga čizmama, koje su tokom rata nosili pripadnici hrvatskih paravojnih formacija. Na obeležavanju godišnjice stradanja Vukovara državnom vrhu skandiralo se ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Čokolinda u čoko skandalu

Srpski slatkiši nisu za hrvatsku decu

Krajem 2016. Hrvatsku je potresao čoko skandal jer je hrvatska predsednica grupi dece poklonila čokoladice iz Srbije. Podigla se velika prašina, pa je Grabar Kitarović morala da se pravda kako su joj se omakli srpski slatkiši, za koje je priznala da su "sporni".

Stihovi užasa srbomrsca Marka Perkovića

Šta to Tompson peva

* "Oj, ustaše, braćo mila, duboka je voda Drina, Drinu ćemo pregaziti, a Srbiju zapaliti!" (Evo zore, evo dana) * "Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara, Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure, U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila" (Jasenovac i Gradiška Stara)

I. K./ Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track