PODRŠKA PORODICI UBIJENOG POLITIČARA: Oliverov sin dobio stipendiju od Hilandara
Foto: Privatna arhiva

uručena pomoć

PODRŠKA PORODICI UBIJENOG POLITIČARA: Oliverov sin dobio stipendiju od Hilandara

Politika -

Mali Bogdan će novčanu stipendiju dobijati do punoletstva. Prvu godišnju stipendiju juče mu je uručio iguman manastira Hilandara arhimandrit Metodije.

Bogdan Ivanović (7), sin Olivera Ivanovića koji je početkom godine ubijen u Kosovskoj Mitrovici, dobio je stipendiju od manastira Hilandar! Mali Bogdan će novčanu stipendiju dobijati do punoletstva. Prvu godišnju stipendiju juče mu je uručio iguman manastira Hilandara arhimandrit Metodije.

foto: Privatna arhiva

Milena Ivanović, Oliverova supruga i Bogdanova majka, kaže da im ovo mnogo znači. - Bogdanu je jako drago što je od Hilandara dobio stipendiju, jer je on vaspitan u duhu pravoslavlja, kršten je u Dečanima i razume se u sve te stvari. Dobio je i poziv da poseti Hilandar, što ćemo i učiniti na prvom sledećem raspustu. Takođe, ako poželi, kasnije može da, kako mu je rekao iguman, studira u Atini. Sve ovo je njega oduševilo - priča Milena Ivanović.

foto: Privatna arhiva

Miloš Stojković, poverenik Hilandar, kaže da je manastir, u znak poštovanja prema žrtvi koju je Oliver podneo, odlučio da dodeli stipendiju Bogdanu: - Ovim smo želeli da pokažemo i poštovanje prema svim Srbima na KiM, a posebno prema onima koji su svojim životom svedočili borbi za KiM.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track