VUČIĆ O KOSOVU: Moja politika da dosta toga sačuvamo na KiM očigledno u Srbiji nije pobedila
Foto: Ivana Kljajić, Damir Dervišagić

glavni odbor sns

VUČIĆ O KOSOVU: Moja politika da dosta toga sačuvamo na KiM očigledno u Srbiji nije pobedila

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da njegova politika da Srbija dosta toga sačuva na Kosovu i Metohiji očigledno u Srbiji nije pobedila.

foto: Ivana Kljajić, Damir Dervišagić

"Ja vam sad kažem, mi smo doživeli poraz. Ta moja politika da Srbija dosta toga sačuva na KiM očigledno u Srbiji nije pobedila, jer Srbi vole da izgube sve. Srbi najviše vole da kukaju nad sopstvenom sudbinom, više vole da plaču nad nečim što je ostalo daleko, nego da nešto imaju u svojim rukama. Nemojte da vam govorim sa kim sam sve razgovarao i ko mi je rekao "Da, baš je to ono što mi hoćemo". Zamolio sam te ljude, iako je reč o ljudima koje ne smete da uvredite, da napuste moju kancelariju, jer ja ne mogu da prihvatim da gubitnička Srbija, da Srbija propasti pobeđuje u našoj zemlji".

Ipak, prvu rundu, naglasio je, dobila je Srbija propasti, plakanja, kuknjave, a ne Srbija koja pobeđuje.

Da li ćemo imati novu šansu, zapitao je Vučić i odgovorio:"Bojim se da nećemo", ali to ne znači, istakao je, da neće nastaviti da se bori.

"Borićemo se još jače i snažnije za naš narod na KiM. Borićemo se da da ti ljudi žive, bogatije, bolje, da imaju više prava...", rekao je na Glavnom odboru stranke.

foto: Ivana Kljajić, Damir Dervišagić

"Plašim se da priliku kakvu smo imali nećemo dugo godina imati, ali nije nam to ni prva, ni poslednja prilika koju smo mi Srbi prokockali i propustili i to sa nekom neverovatnom sladostrasnom neodgovornošću da izgubimo sve što smo mogli da imamo", rekao je Vučić.

Naveo je da je zahvalan Marku Djuriću i svim drugim ljudima iz Kancelarije za KiM koji su pratili i pokušali da prate njegovu politiku.

"Oko KiM smo se pet godina trudili, borili i izdržavali najteže moguće pritiske. Pet godina smo pokušavali da temu vratimo na sto, pošto je Kosovo već bilo završeno, bačeno, stavljeno ad akta. Kosovo je nezavisno i to je to. Samo vi Srbi, pitanje je dana kada ćete to da priznate, vi tamo više nemate ništa...nemojte više ništa ni da tražite od KiM. Tamo Srbija ne stanuje i zaboravite na KiM", rekao je Vučić i dodao da je to bila poruka i rezultat neodgovorne i katastrofalne politike koju smo ranije vodili.

foto: Ivana Kljajić, Damir Dervišagić

Sami smo, kaže, izbacili Srbiju iz Ujedinjenih nacija 2009. godine, a 2011. postavili granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku i rekli "ni Leposavić nas ne interesuje, ni Zubin potok, Mitrovica, Zvečan".

"Ne brinem ja za to što je skočio ceo svet...ne mogu da govorim loše koliko bih želeo da govorim i o Amerikancima i on nekim drugima. Nažalost, mogu da govorim o mnogim drugima sa zapada koji bi želeli da njihova istina bude jedina istina i da se Srbija ništa ne pita i da Srbija može da bude dobra samo ukoliko je apsolutno ili 100 odsto poslušna", rekao je Vučić.

Dodao je da ga ne brinu oni, jer, kako kaže, sve što smo mogli da dobijemo, ispustili smo i izgubili zahvaljujući sopstvenoj neodgovornosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track