BRNABIĆEVA U NJUJORKU: Danas na redu ekonomske teme
Foto: Vlada Srbije

Generalna skupština UN

BRNABIĆEVA U NJUJORKU: Danas na redu ekonomske teme

Politika -

NJUJORK - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nastavlja posetu Njujorku, gde će danas biti jedan od učesnika poslovnog foruma "Blumberg global" kome će prisustvovati i brojni zvaničnici država koje prisustvuju 73. zasedanju Generalne skupštine UN.

Premijerka, koja predvodi delegaciju Srbije na zasedanju Gereralne skupštine UN, će tu priliku iskoristiti i za razgovore sa predstavnicima nekih od najmoćnijih kompanija iz celog sveta.

Brnabić je već imala brojne susrete na marginama Generalne skupštine UN, izmedu ostalog sa premijerima Holandije, Belgije i Norveške, a očekuje je i razgovor sa predsednikom Švajcarske.

"Članstvo u Evropskoj uniji je ključni spoljnopolitički cilj Srbije", naglasila je Brnabić u utorak i podvukla da nemamo plan B kada je reč o članstvu u EU".

Predsednica Vlade upoznala je holandskog premijera sa najvažnijim rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji. Brnabić i Rute razgovarali su i o reformama koje Srbija sprovodi u oblasti vladavine prava i pravosuđa, a ona je istakla i značaj koju za Srbiju ima podrška Holandije na putu evrointegracija.

Dodaje da Holandija spada u grupu zemalja sa kojima Srbija često nije imala dovoljno razumevanja ali da se to sada promenilo.

"Nesmanjeno prisustvo UNMIK od ključnog značaja"

Srbija snažno podržava napore Ujedinjenih nacija u očuvanju mira i bezbednosti, izjavila je u Njujorku i istakla da je za našu zemlju od ključnog značaja očuvanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji, te da je stoga važno nesmanjeno prisustvo UNMIK na u južnoj srpskoj pokrajini.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track