SKANDAL U SEDIŠTU UJEDINJENIH NACIJA! BEDŽET PACOLI NAPAO IVICU DAČIĆA! Albanac pobesneo zbog pisanja KURIRA i ostrvio se na srpskog šefa diplomatije!
Foto: Printscreen YouTube, Profimedia

Otkrili smo da je bio ŠPIJUN: Bio je ljut kao ris, crven u licu!

SKANDAL U SEDIŠTU UJEDINJENIH NACIJA! BEDŽET PACOLI NAPAO IVICU DAČIĆA! Albanac pobesneo zbog pisanja KURIRA i ostrvio se na srpskog šefa diplomatije!

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić svedoči da ga je prištinski političar napao usred Njujorka i žalio mu se zbog tekstova u kojima smo razotkrili da je špijun

Šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli razbesneo se usred zgrade Ujedinjenih nacija zbog otkrića Kurira da je radio za KGB!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ispričao je za naš list kako ga je Pacoli bukvalno sačekao posle jednog od sastanaka i na stepeništu velikog zdanja u Njujorku napravio scenu zbog tekstova koje je pročitao u Kuriru.

foto: Dragana Udovičić

- Spopao me je dok sam silazio s nekog sastanka. Vidim, ljut je ko ris, onako crven u licu. Prvo nisam shvatio zbog čega je tako besan, a onda je počeo da mi citira delove tekstova iz Kurira. Odmah sam shvatio šta ga žulja. Prati pomno šta piše Kurir, pa se žalio meni što je predstavljen kao špijun - prenosi nam Dačić kako je izgledao ovaj neobični susret na stepenicama zgrade UN.

Sve je tačno

Dačić kaže da je Pacoli pokušao da se "opere" i za druge stvari.

- Ubeđivao me je da nije tačno da me špijunira i prati. Misli to srpski mediji izmišljaju. A ja mu lepo kažem: "Ništa nije izmišljeno. Pa ja sam o tome javno govorio. Sve je tačno", a on na to kaže: "Čista je slučajnost što si sretao moju braću po aerodromima". Kao da sam ja od juče. I eto, tako završimo razgovor. Ja sam morao na drugi sastanak, a on je ostao da iz ćoškova sačekuje i uskače u rukovanja s nekim drugim zvaničnicima - ispričao nam je Dačić.

Dačić je objasnio da članovi takozvane prištinske delegacije nemaju propusnice koje dobijaju delegacije zemalja članica UN. Kako kaže, oni su se kao i svake godine prijavili preko Odeljenja UN za mirovne operacije i tako su dobili propusnice, uz koje, međutim, ne mogu da uđu u sale na sastanke. - Oni nisu tu, u zgradi, već su po ćoškovima, sede na hoklicama - opisao je Dačić.

Raskrinkan

Kurir je pre nekoliko dana raskrinkao Pacolija pošto je objavio informaciju da je on bio ruski špijun, kome je biznis u Moskvi doživeo pravi bum upravo zbog zasluga u obaveštajnoj sferi. Pisali smo o njegovoj špijunskoj karijeri, koja nije vezana samo za KGB već i za američke, albanske i italijanske obaveštajne službe. Zahvaljujući vezama sa KGB, ovaj kosovski biznismen i političar dobio je tokom devedesetih godina profitabilne državne poslove u bivšem SSSR, između ostalog i rekonstrukciju čuvenog Kremlja.

foto: Kurir

Bivši obaveštajac Božidar Spasić podsetio je na činjenicu da su strane službe povezale Pacolija s terorizmom.

- Nemačka obaveštajna služba BND registrovala je 1999. Pacolija i njegovo finansiranje opreme, uniformi i oružja za OVK. Od tada se on u službama vodi kao finansijer terorizma i bio je na korak od stavljanja na crnu listu. Međutim, uvek je uspevao da se izvuče iz toga. Pretpostavite kako - izjavio je Spasić za naš list.

Gospodin s Kosova

Spopadao državnike po kuloarima

Premijer Maroka Sadedin el Otmani morao je javno da demantuje Pacolija, koji je na Tviteru lažno objavio da je imao "konstruktivne razgovore" sa marokanskim zvaničnikom u Njujorku.

foto: Twitter/pacollibehgjet

- Tokom pauze s mojom delegacijom, gospodin sa Kosova se nametnuo svojim prisustvom. Nismo razgovarali o bilateralnim odnosima, niti o uspostavljanju kontakata. Pozicija Maroka je konstantna. Maroko ne priznaje Kosovo i nema nikakve veze s njim - naveo je na Tviteru marokanski premijer.

Upao u kadar premijerki Srbije

Ana Brnabić postidela Pacolija

Dok je premijerka davala izjave medijima u zgradi UN, Pacoli joj je prišao i palo je kurtoazno rukovanje. Predsednica srpske vlade upitala je Pacolija kako i od koga je dobio dozvolu da boravi u UN.

foto: Printscreen

- Vašu dozvolu sam dobio - odgovorio je Pacoli na srpskom jeziku i kiselo se osmehnuo.

Na to mu je Ana Brnabić uzvratila osmehom, ali i ozbiljnom opaskom:

- Nije moja, da ste pitali mene, ne biste bili ovde...

Kakav lisac

Pacoli: Između Srbije i Kosova ne treba da bude granica

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli rekao je da između Srbije i Kosova ne bi trebalo ni da bude granica i da bi "loptu trebalo prebaciti na ekonomsko polje".

- Živeli smo nekada zajedno i ja vidim tendenciju da oni hoće da žive zajedno. Mi, umesto da pravimo granice, treba da likvidiramo granice i da pustimo ljude da se kreću slobodno - rekao je Pacoli u Njujorku za TV Prvu. On je izneo uverenje da je rešenje negde drugo, te da "moramo naći loptu na ekonomskom polju".

I. K./ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track