GOSPOĐA MINISTARKA MAJA! Kritikovao rijaliti, pa mu se fotelja klima, a Gojkovićeva merka njegov resor! Da li će ona voditi KULTURU?
Foto: Dragana Udovičić, Dado Đilas

Rasplet drame zbog rijalitija

GOSPOĐA MINISTARKA MAJA! Kritikovao rijaliti, pa mu se fotelja klima, a Gojkovićeva merka njegov resor! Da li će ona voditi KULTURU?

Politika -

Ministar kulture, uz sve glasnije priče o smeni, priznao da razmišlja o ostavci. Predsednica Skupštine pokušava da dobije taj resor!

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, želi da preuzme Ministarstvo kulture od Vladana Vukosavljevića, saznaje Kurir.

Gojkovićeva je i ranije, pred formiranje Vlade, slala signale da želi tu poziciju, ali joj je fotelja izmakla. Posle drame zbog rijalitija, sve su glasnije priče o Vukosavljevićevoj smeni, a i on priznaje da razmišlja o ostavci. Sve to je podgrejalo stare nade Gojkovićeve da bi mogla da dođe na čelo Ministarstva kulture.

foto: Dragana Udovičić

Majinih pet minuta

- Gojkovićeva želi funkciju ministra kulture, i to znaju svi iz njenog okruženja. Ona smatra da je sada njenih pet minuta da se domogne tog resora - kaže izvor našeg lista i dodaje:

- Haos zbog rijalitija i inače loša pozicija Vukosavljevića idu joj naruku. Videćemo kako će proći u ovom "deljenju".

A ministar Vukosavljević, pošto je izazvao gnev pola Vlade, u intervjuu za jedan nedeljnik priznao je da razmišlja o ostavci.

- Svaki dan razmišljam da li da podnesem ostavku. Ne zbog pritisaka, odijuma ili podrške, nego svaki dan preispitujem svoj posao, efekte svog angažovanja. Čovek kad obavlja neku javnu funkciju, mora uvek da bude zapitan da li je odgovorio na pravi način i kada je trenutak za važne odluke - rekao je Vukosavljević na pitanje kakav epilog očekuje nakon što je kritikovao rijaliti. On je naveo da je sasvim u redu i ako ga smene s te funkcije. - Smene su sastavni deo politike - kazao je on.

Vukosavljević, ko to beše?

I dok je u jednom nedeljniku govorio o ostavci, u drugom je otkrio da ga neke kolege u Vladi podržavaju. Ministri koje smo pozvali ne samo da se ograđuju od bilo kakve podrške već se neki od njih hvale da s Vukosavljevićem nisu progovorili ni dve reči.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade, tvrdi da nije razgovarala s Vukosavljevićem, da se ne bavi radom drugih ministara i ne komentariše ga.

foto: Zorana Jevtić

- A što se rijalitija tiče, svako od nas to može da reši daljinskim upravljačem, i kad hoće i kad neće nešto da gleda. Tako ja to rešavam - kazala je Mihajlovićeva.

Da nisu pružili podršku Vukosavljeviću, tvrde i ministar obrazovanja Mladen Šarčević i Ivica Dačić, šef diplomatije. Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, otišao je i korak dalje - on tvrdi da "s čovekom" nikad nije progovorio više od dve reči!

foto: Marina Lopičić

- Nisam pružio podršku Vukosavljeviću. Bože svašta, ja čoveka znam na "dobar dan" i "laku noć", nisam s njim progovorio nikad više od dve reči - kazao je Nedimović i dodao:

- U potpunosti ne podržavam kolegu o tom pitanju, jer to nije njegov posao. Ima daljinski, fala bogu.

Kurir.rs/K.Blagović/Foto:Dragana Udovičić/Dado Đilas

Bez odgovora Gojkovićeva ćuti

Maja Gojković juče nije odgovarala na pozive Kurira. Inače, i ranije kada je ova priča bila aktuelna - da želi da vodi resor kulture - predsednica Skupštine je odbijala da govori o ovoj temi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track