SRBIJA I EMIRATI UKIDAJU VIZE: Zajed i Dačič potpisali sporazum u Njujorku
Foto: Shutterstock

na marginama skupštine un

SRBIJA I EMIRATI UKIDAJU VIZE: Zajed i Dačič potpisali sporazum u Njujorku

Politika -

Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) potpisali su danas u NJujorku Sporazum o međusobnom ukidanju viza za putovanja između dve države, saopštilo je srpsko Ministarstvo inostranih poslova (MIP).

Sporazum su na marginama 73. zasedanja Generalne skupštine US potpisali prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić i ministar inostranih poslova UAE šeik Abdulah bin Zajed.

Dva ministra dogovorila su i početak priprema sporazuma o strateškom partnerstvu i međusobne redovne susrete, navedeno je u saopštenju.

U srdačnom razgovoru potvrđeno je uzajamno prijateljstvo dve države i dva naroda, a Dačić je kolegi iz UAE zahvalio „na kontinuiranoj podršci Emirata naporima Srbije u sprovođenju zahtevnih ekonomskih reformi“.

Ministar Abdulah bin Zajed istakao je da je „međudržavna ekonomska aktivnost na uzlaznoj putanji“ i da se „očekuju nova ulaganja“.

Ministar Dačić je ukazao na važnost stalnih kontakata državnih rukovodstava u cilju daljeg unapređenja bilateralne saradnje i utvrđivanja prijateljskih veza.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track