AKO ODE VUČIĆ, ODOH I JA! Glišić nije krio šta bi i kako, a onda je poslao jasnu poruku: Ko ne podržava državnu politiku SNS, neće više biti deo stranke!
Foto: Zorana Jevtić

KOGA ČEKA ISKLJUČENJE iz partije

AKO ODE VUČIĆ, ODOH I JA! Glišić nije krio šta bi i kako, a onda je poslao jasnu poruku: Ko ne podržava državnu politiku SNS, neće više biti deo stranke!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je da pojedini lokalni funkcioneri SNS koji ne podržavaju državnu politiku neće više biti deo tima predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića.

Glišić u intervjuu za Politiku nije imenovao ko će biti isključen iz SNS, ali je naveo da su i ranije imali "bolna suočenja sa ljudima koji misle da je jedino vredna borba za fotelju". "Moramo još glasnije da budemo uz predsednika stranke, zato što sve što je uradio i energiju koju je uložio ne možemo da devalviramo našim nečinjenjem", rekao je Glišić.

foto: Zorana Jevtić

Dodao je da kod pojedinih članova SNS-a postoji "uljuljkanost, uspavanost i opijenost mestima na kojima se nalaze" i da sa njima morati ozbiljno da se razgovara i donesu "bolne mere".

Kako je rekao, između njega i potpredsedice Vlade Zorane Mihajlović postoji komunikacija u kojoj svakodnevno jedni drugima ukazuju na greške ili propuste.

On je kazao da je sednica Glavnog odbora SNS u ponedeljak 24. septembra održana u vreme velikih pritisaka na Vučića i nerazumevanja.

"Mislim da bi njegov (Vučićev) odlazak za nas bio ozbiljan korak unazad, uz poštovanje svih kolega koji su vredni i sposobni i koji dosta toga rade, ali smo svi zajedno po političkim kapacitetima znatno iza Vučića", kazao je Glišić.

foto: Zorana Jevtić

Glišić je izjavio i da će ako se Aleksandar Vučić povuče sa funkcije predsednika SNS i on napustiti stranku. "Ne vidim ko bi umesto njega mogao da bude isti takav i zato je najpoštenije sa moje strane, kada se on povuče, da i ja uradim isto. On je mene birao za saradnika u svoj tim, a kada kapiten moje ekipe odlazi, onda je pošteno da i ja uradim isto", objasnio je Glišić.

On je rekao da opozicija nema šta da zameri vladajućoj stranci, pa zato im ništa nije ostalo osim "prostakluka". "Imate opoziciju čija se politika temelji na raznim vrstama nasilja koju sprovodi protiv SNS", rekao je Glišić i dodao da se opozicija ponaša "neodgovorno".

(Kurir.rs/Beta/Politika/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track