MIHAJLOVIĆEVA RAZGOVARALA SA NEMAČKIM AMBASADOROM: Sve u infrastrukturi radimo po evropskim standardima
Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade

sastanak

MIHAJLOVIĆEVA RAZGOVARALA SA NEMAČKIM AMBASADOROM: Sve u infrastrukturi radimo po evropskim standardima

Politika -

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s novim ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom o regionalnom povezivanju i saradnji na zajedničkim projektima. Ona je i istakla da je Nemačka važan partner Srbije i u bilateralnim odnosima i na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

"Naš prioritet je povezivanje i sa regionom i sa EU i sve što radimo u infrastrukturi radimo po evropskim standardima. Očekujem vašu podršku da u tome budemo još efikasniji", rekla je ministarka.

Nemački ambasador je kazao da Srbija i Nemačka imaju razvijenu ne samo ekonomsku, već i tehničku saradnju i da veruje da će tako biti i nadalje.

Zahvalio je potpredsednici Vlade na zalaganju u vezi sa projektima integracije Roma u Srbiji.

Na sastanku je rečeno da je Nemačka razvojna banka KfW 252 miliona evra uložila u komunalnu infrastrukturu koja koju koristi gotovo trećina stanovništva Srbije, odnosno 1,9 miliona građana.

"Saradnja je veoma razvijena i u vodnom saobraćaju, a postoji potencijal da se ona unapredi i u oblasti energetske efikasnosti", navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja