KURIR TV Marko Đurić: U ovom trenutku sprovode se aktivnosti vojske i policije po naređenju Vučića! ROSU SE NIJE POVUKLA
Foto: Tanjug/Tanja Valič

DIREKTOR ZA KIM UŽIVO IZ VLADE

KURIR TV Marko Đurić: U ovom trenutku sprovode se aktivnosti vojske i policije po naređenju Vučića! ROSU SE NIJE POVUKLA

Politika -

Marko Đurić, direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, izjavio je da je treći put pokazano da srpski narod ne može da računa na KFOR i NATO, a da se ROSU nije povukao sa severa Kosova, već sa Gazivoda.

"Želim i da obavestim javnost da se u ovom trenutku sprovode akcije Vojske Srbije i MUP u skladu sa naređenjima Aleksandra Vučića, kako bi se stvorili preduslovi za to da se ovakvo ponašanje zaustavi", dodao je Đurić.

On je istakao da nije tačno da nije bilo hapšenja, već da su radnici Centra za ekologiju i građevinski radnici zadržani, te da im je sa dugim cevima zabranjeno kretanje.

"Uhapšeni su Nemanja Milovanović, Miloš Milić, radnici Centra za ekologiju i sport, kao i građevinski radnici Nikola Jurović i Nenad Galjak i oni su zadržani u tom objektu", rekao je Đurić na drugoj vanrednoj konferenciji za novinare.

foto: Printscreen/ Facebook

"Možemo da budemo sigurni i pouzdani u naše institucije, koji će na mudar način donositi odluke, u komunikaciji sa predsednikom, a koje su uvek u interesu građana Srbije. Srbija će sasvim sigurno uspeti i pobediti i da će izaći uspešna iz ovog napada i pokušaja da se naš narod zastraši i protera. Želim da im poručim na brinu, da je Beograd i celo rukovodstvo, ceo narod uz njih. Srbija će pobediti one koji misle da mogu da se igraju na ovakav način. Malo teže će videti predsednika Vučića u Briselu i malo teže će imati ljude prema kojima mogu da se ponašaju onako kako su se danas ponašali", istakao je Đurić.

Podsetimo, nakon što je Srbija izvršila pritisak na međunarodne snage bezbednosti i zahtevala hitnu reakciju kako bi srpski narod bio zaštićen, kosovske specijalne jedinice povukle su se sa veštačkog jezera Gazivode!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track