KURIR TV UŽIVO IZ VLADE Vučić sa vrhom Vojske Srbije vanredno se obraća večeras u 21 sat!
Foto: Printscreen/ Facebook

DIREKTOR ZA KIM DIREKTNO IZ VLADE SRBIJE

KURIR TV UŽIVO IZ VLADE Vučić sa vrhom Vojske Srbije vanredno se obraća večeras u 21 sat!

Politika -

Direktor za Kosovu i Metohiju Marko Đurić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ovom trenutku obilazi oružane snage i da će se obratiti večeras u 21 čas.

"Želim da vas obavestim da se predsednik Vučić u ovom trenutku nalazi u obilasku naših oružanih snage i da će se obratiti javnosti večeras u 21 sat. Takođe, želim da vas obavestim i da su Srbi na severu KiM započeli sa okupljanjima", istakao je Đurić.

On je rekao da oštro osuđuje izjavu Maje Kocijančič koja poziva obe strane na uzdržavanje, jer "kao da Srbi mogu da napadnu sami sebe".

"Smatram da ovakva vrsta reakcije predstavlja vrhunac bezobrazluka i neozbiljnosti u izuzetno teškim okolnostima i da se ispravnim pokazalo ono što sam rekao da u Beogradu ne možemo ništa da očekujemo od predstavnika Evropske unije", istakao je Đurić.

Podsetimo, on je na prethodnoj konferenciji, koja je završena pre nešto više od 15 minuta, izjavio da nije tačno da su se jedinice ROSU povukle sa severa Kosova i Metohije.

"Želim i da obavestim javnost da se u ovom trenutku sprovode akcije Vojske Srbije i MUP u skladu sa naređenjima Aleksandra Vučića, kako bi se stvorili preduslovi za to da se ovakvo ponašanje zaustavi", dodao je Đurić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track