TAČI KAO TAJFUN POBEGAO SA GAZIVODA: Albanci hteli da izazovu haos i nemir!
Foto: EPA

PODMUKLO

TAČI KAO TAJFUN POBEGAO SA GAZIVODA: Albanci hteli da izazovu haos i nemir!

Politika -

Provokacija Specijalci ROSU zauzeli jezero, vezali nekoliko Srba i držali ih zatvorene u podrumu. Vučić odmah podigao borbenu gotovost i hitno pozvao Stoltenberga da interveniše

Specijalne snage kosovske policije ROSU upale su juče na jezero Gazivode u opštini Zubin Potok na severu Kosova da bi obezbedili boravak kosovskog predsednika Hašima Tačija.

foto: Profimedia

Međutim, posle intervencije Srbije i poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, i Tači i njegovi „pretorijanci“ pokupili su pinkle i zbrisali prema južnoj

Mitrovici.

foto: EPA

Duge cevi i fantomke

Pripadnici ROSU nosili su duge cevi, a jedan deo je imao i fantomke. Nakon što su zauzeli Gazivode, oni su i protivpravno vezali nekoliko Srba, koje su držali zatvorene u podrumu. Čitavu akciju je izvelo 60-70 naoružanih specijalaca. Oni su upali u objekat Centra za razvoj ekologije i sporta, u kojem se nalazi i Crveni krst, a koji je nedavno posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Zauzeli su deo brane i odsekli Srbe. Nakon toga, Hašim Tači je stigao sa svojom svitom i provozao se gliserom.

Odmah nakon upada Albanaca, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je direktoru policije Vladimiru Rebiću naložio da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti.

foto: EPA

Mirno se povukli

- Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo, naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti - kazao je Stefanović.

Predsednik Vučić je odmah naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti.

Čitava albanska akcija je trajala nekoliko sati, ali nakon što je Srbija izvršila pritisak na međunarodne snage bezbednosti i zahtevala hitnu reakciju kako bi srpski narod bio zaštićen, kosovske specijalne jedinice povukle su se sa veštačkog jezera Gazivode oko 16 časova. Gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović kazao je da nije bilo incidenata tokom povlačenja jedinica ROSU.

foto: EPA / Serbian Presidency, Facebook / Ismail Syla

Čas u uniformi, čas u civilu

POLICAJAC S TAČIJEM ISTI ONAJ KOJI SE ISPREČIO VUČIĆU

Policajac koji je zaustavio predsednika Aleksandra Vučića na putu za selo Banje, prilikom nedavne posete KiM, juče je bio u pratnji Hašima Tačija tokom bezočnog upada na jezero Gazivode. Reč je o pripadniku kosovske policije Vlaznimu Surduliju, koji je ovoga puta bio u civilu. Ovaj policajac se 9. septembra, kao uniformisano lice, isprečio Vučiću na putu Zubin Potok - Banje i zabranio mu da nastavi dalje „zbog bezbednosti“. Fotografije Surdulija sa jezera objavio je Ismail Sila, visoki savetnik Hašima Tačija, a u pozadini se vide pripadnici ROSU.

Kurir / Ekipa kurira

Foto: EPA

foto: Kurir

U ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE JOŠ:

ISTORIJSKA ULOGA SRPSKOG PATRIJARHA: Irinej oči u oči s Vartolomejom: Sprečite raskol u pravoslavlju

SKANDAL! OVO NIJE NORMALNO: Benjanim uperio pištolj u novinarku Kurira!

INTERVJU! SAŠA POPOVIĆ: Uspeo sam u šou-biznisu bez politike i političara

EKSKLUZIVNI PAPARACO: Sloba prežalio Lunu, našao novu devojku!

UŽAS! OSNOVCI PRONAŠLI LEŠ Crkvenjak umro dok je brao orahe

BOLJI DANI: Ukunut zakon o smanjenju, penzije veće već u oktobru!

POVRATAK OTPISANOG! VATRENO KRŠTENJE UKLETOG AVIONA! Prva borbena misija F-35

CRNA HRONIKA OD PRE JEDNOG VEKA! MISTERIJA Ko ubija babe po Beogradu, zagonetna smrt starice u Jatagan-mali

CRNOGORAC UMALO ISTUKAO STARLETU! Vladimir: Po.erem ti se u puding! Stanija: Debilu, hajde udari me!

ŽIVOT I ZDRAVLJE

KURIR VAM DANAS POKLANJA NOVI BROJ MAGAZINA LENA: Život je jači od svega! Saveti za pripremu za vantelesnu oplodnju

I ove nedelje samo uz Kurir poklon najbolji porodični magazin u Srbiji!

Mnogi parovi u Srbiji bore se za potomstvo i ta bitka je često naporna, ali odustajanje ne sme da bude opcija. Lena vam donosi savete kako da se pripremite za vantelesnu oplodnju.

U ekskluzivnom intervjuu Andrija Milošević otkriva zašto mu ne pada na pamet da živi bez osmeha.

Mnoga deca tokom odrastanja dožive nasilje od svojih vršnjaka i to može da ostavi trajne posledice na njih. Magazin Lena vam danas otkriva kako da prepoznate da li su vam deca ugrožena i možemo li da sprečimo nasilje među mladima. Ali to nije sve!

Posebnu pažnju smo posvetili respiratornim infekcijama i otkrivamo kada kašalj treba da nas zabrine.

Lena - vaš saputnik, prijatelj i vodič kroz život!

foto: Kurir

EKSKLUZIVNO

DANAS VAM KURIR POKLANJA NOVI NASTAVAK FELJTONA GENIJE I ZAŠTITNIK: Kako je Pupin u Americi ustajao u zoru i radio fizičke poslove

Dnevne novine Kurir danas objavljuju novi deo feljtona autorke Aleksandre Ninković Tašić sa ekskluzivnim i do sada neobjavljenim pričama i fotografijama iz života Mihajla Pupina.

U novom nastavku „Genije i zaštitnik” saznaćete:

Sve o prijateljstvu sa vladikom Nikolajem. Zašto je to najveća priča do sada i zvog čega je prijateljstvo sa vladikom bilo toliko jako da se održalo čak i kad je bilo najteže.

Zašto je Pupin u Americi ustajao u zoru i sa Hercegovcima radio fizičke poslove na svom imanju i šta je držao na svom radnom stolu.

U narednom broju pročitajte: Kako su gajdaši doprineli otkriću tjunera

Šta se dešavalo kada dečak Pupin prisloni uho na zemlju

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track