GRADONAČELNIK BORA VREĐAO NOVINARE, REAGOVAO I NUNS: Nedopustivo je diskreditovati i ponižavati medije
Foto: Printscreen

Pritisak umesto odgovora na pitanja

GRADONAČELNIK BORA VREĐAO NOVINARE, REAGOVAO I NUNS: Nedopustivo je diskreditovati i ponižavati medije

Politika -

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, nazvao je neke borske novinare “neukima”, samo zato što su mu javno postavili pitanje o sudbini peticije koju je potpisalo 185 građana Bora, a kojom žele da spreče izgradnju poslovnog objekta u nekadašnjem parku “88 Titovih ruža” u ulici kralja Petra Prvog.

“Molim službe da kada se radi o utuđenju, licitacijama i davanju u zakup javnog zemljišta dobro pripreme materijal i neuke novinare nauče šta se radi, da ne bi manipulisali i licitirali sa nečim što nije tačno. Neki zlonamerno manipulišu informacijama i time u gradu stvaraju negativnu klimu. Namerno sam iskoristio izraz „neuke“, naglasio je gradonačelnik.

Novinari su postavili ovo pitanje gradonačelniku, javlja Ist media, prenoseći bojazan građana navedenih u peticiji, da će na tom mestu biti sagrađen objekat koji će se baviti takvom delatnošću zbog koje će strahovati za bezbednost dece, o čemu smo pisali ovde. Vidno nervozan zbog postavljenog pitanja, Milikić je tokom izjave mišljenje Borana nazvao zlonamernim i insinuacijama.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je uvredljivo ponašanje gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića prema novinarima koje je pokušao, kako navode, da "javno diskredituje i ponizi".

U današnjem saopštenju NUNS navodi da je Milikić nazvao pojedine borske novinare "neukima", zato što su mu javno postavili pitanje o sudbini peticije kojom gradjani žele da spreče izgradnju poslovnog objekta u nekadašnjem Parku "88 Titovih ruža" u Boru.

"Umesto da odgovori na pitanje od javnog interesa Milikić je pokušao da javno diskredituje i ponizi novinare što je nedostojno javne funkcije. NUNS takvo ponašanje borskog gradonačelnika smatra direktnim pritiskom na novinare i slobodu javnog informisanja", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Ist media/Beta/Foto: Printscreen/YouTube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track