CRVENI TEPIH, POČASNA GARDA I INTONIRANJE HIMNE ZA POSLANIKE: Danas počinje jesenje zasedanje Skupštine Srbije
Foto: Marina Lopičić

Početak sednice zakazan za 10 časova

CRVENI TEPIH, POČASNA GARDA I INTONIRANJE HIMNE ZA POSLANIKE: Danas počinje jesenje zasedanje Skupštine Srbije

Politika -

Skupština Srbije počeće danas redovno jesenje zasedanje, a na prvoj sednici razmatraće se izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine i više međudržavnih sporazuma.

foto: Marina Lopičić

Prvog dana jesenjeg zasedanja poslanike će dočekati ispred Doma Narodne skupštine počasna grada, a na počeku sednice biće intonirana himna. Redovno jesenje zasednje počinje prvog radnog dana u oktobru i ne može trajati duže od 90 dana. Na dnevnom redu prve sednice je i Sporazum vlada Srbije i Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode i Sporazuma o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa.

foto: Nebojša Mandić

Razmatraće se potvrđivanje Protokola o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i Sporazuma o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi, koje je podnela Vlada Srbije.

foto: Marina Lopičić

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Somboru, koji je podneo Odbor za pravosudje, državnu upravu i lokalnu samoupravu kao i utvrđivanje sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama. Na dnevnom redu je izbor članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koje su podnele poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije i Dosta je bilo.

Sednica je zakazana za 10.00.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track