VUČIĆ U MOSKVI: Sa Putinom u četiri oka, razgovaraćemo o regionu, ali i proširenju ekonomske saradnje između Rusije i Srbije
Foto: Printscreen

delegacija srbije u rusiji

VUČIĆ U MOSKVI: Sa Putinom u četiri oka, razgovaraćemo o regionu, ali i proširenju ekonomske saradnje između Rusije i Srbije

Politika -

MOSKVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Moskvu, a uoči sastanka sa ruskim kolegom podelio je o čemu će razgovarati sa Vladimirom Putinom.

"Imamo značajne političke probleme u regionu i ishod nije sasvim siguran. Upravo zbog toga sastanak sa Putinom je od velikog značaja, razgovaraćemo sa jedne strane o našim bilateralnim odnosima, ali razgovaraćemo i o situaciji u Evropi i svetu", poručio je predsednik Srbije.

On je dodao da će sa predsednikom Rusije razgovarati i o tome kako mogu da pomognu Srbiji u rešavanju političkih i ekonomskih ciljeva.

On je dodao da će sa Putinom razgovarati i o mnogim projektima.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija na ruskim televizijama među glavnim temama, ne samo zbog njegove posete, već i zbog svega što se zbiva oko nas, zbog nedavne situacije na Kosovu i provokacija Hašima Tačija.

"Pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje za naše građane, kako da sačuvamo živote građana ali i stabilnost i mir", rekao je on.

Vučić je rekao i da će prvo imati razgovor u četiri oka sa Putiniom, a potom i sastanak delagacija.

"Došao sam da tražim podršku za Srbiju, konkretnu poltičku podršku za Srbiju. Verujem da ćemo je od predsednika Putina dobiti kao što smo je imali u prethodnom periodu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će od Putina tražiti konktretnu podršku kada je reč o dešavanjima na KiM.

foto: Printscreen

Vučić je ukazao da su danas drugačije okolnosti i prilike, "više je tenzija i važno je da o svemu tome razgovaramo, o svim pojedinačnim događajima koji su prethodili našem susretu, ali i o svemu onome što bi moglo da se dogodi ubuduće".

Predsednik Srbije je rekao da on radi konkretno, da poznavajući predsednika Rusije Putina on takođe radi konkretno i naveo da šef ruske države nije čovek koji voli "okolo naokolo priče".

Kada god smo razgovarali, kazao je predsednik Vučić, to smo radili veoma konkretno o svakom pitanju i o svakoj temi.

Predsednik je uveren i da će se ekonomska saradnja sa Rusijom prošitiri, i da će biti sve više investicija iz ove zemlje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track