VUČIĆ NAKON SASTANKA SA RUSKIM KOLEGOM: Zahvalan sam Putinu na razumevanju i zatražio sam podršku Rusije po pitanju Kosova! Vladimir dolazi u Srbiju
Foto: Printscreen

RAZGOVARALI O KLJUČNIM TEMAMA

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA RUSKIM KOLEGOM: Zahvalan sam Putinu na razumevanju i zatražio sam podršku Rusije po pitanju Kosova! Vladimir dolazi u Srbiju

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom ruske države Vladimirom Putinom, a po završetku razgovora iza zatvorenih vrata, šef srpske države obratio se medijima.

Predsednik je rekao da je sa Putinom razgovarao o važnim, ključnim temama koje su bitne za Srbiju.

foto: Printscreen

"Dugo smo razgovarali, upoznao sam ga o kompletnoj situaciji na Kosovu i šta je to što Srbija želi i šta je to što i drugi svetski igrači žele. Rekao sam mu i kakvu vrstu podrške očekujemo i naišli smo na razumevanje, na iskreni i prijateljski stav Putina i Rusije prema srpskom narodu i Srbiji ", istakao je Vučić.

On je istakao da je bilo reči i o konkretnim koracima o kojima, kaže, ne može da govori.

Vučić je rekao ruskom kolegi da Srbija želi da zadrži svoju vojnu neutralnost.

"Razgovarali smo o pravljenju gasnim stanica, o povećanju turizma kako bismo privukli veći broj ruskih turista, jer Srbija ima mnogo šta da ponudi", naglasio je Vučić.

foto: Pritnscreen/Pink

Predsednik Vučić je rekao da je zadovoljan iskreno prijateljskim stavom koje je iskazao Putin.

"On voli i poštuje građane Srbije, i veoma sam mu zahvalan na tome. On je ponovio da bi uskoro trebalo da dođe i poseti našu zemlju i sam rekao svojim pomoćnicima da mu nađu termin", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je ponovio da su na sastanku pričali o celokupnoj situaciji u regionu.

"Ne postoji važna regionalna tema koje se nismo dotakli i ne samo dotakli, već detaljno analizirali. U skladu sa tim, očekujem da poseta predsednika Putina donese mnogo konkretnih ekonomskih rezultata, da odmah dovede do ubrzanog rasta naše trgovinske razmene", rekao je Vučić.

Predsednik je naveo i da od Rusije očekuje jednako snažnu i još snažniju podršku u međunarodnim forumima, podršku teritorijalnom integritetu Srbije, kao i podršku za "nezavisno, slobodno i samostalno" odlučivanje zbog koga je Srbija cenjena i poštovana.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track