Najnovije vesti

VUČIĆ ZA TASS: Dobili smo sve što smo tražili, Putin i ja smo se o svemu složili
Foto: Tanjug/Rade Prelić

nakon sastanka sa ruskim kolegom

VUČIĆ ZA TASS: Dobili smo sve što smo tražili, Putin i ja smo se o svemu složili

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u današnjem razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dobijeno sve što je traženo i da su se složili o svemu što su bile teme razgovora.

 

"Dobili smo sve što smo tražili. O svemu smo se složili", kazao je Vučić ruskoj agenciji Tass i dodao da detalje razgovora sa ruskim predsednikom ne može da otkrije.

 

Tas s prenosi da je Vučić novinarima u Moskvi, nakon razgovora sa ruskim predsednikom, reako da je zadovoljan ishodom i da je Putinu zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

 

"Nismo mnogo očekivali (od sastanka), samo jednu stvar - nastavak ovog rada (na podršci Srbiji). I veoma sam zadovoljan odgovorom predsednika Putina i ja sam mu rekao 'Hvala Vam puno, dragi prijatelju, hvala Vam puno, cenjeni predsedniče, što zajedno sa nama održavate teritorijalni intergritet Srbije, ali i međunarodno pravo. To je veoma važno za Srbiju", naveo je Vučić.

 

Agencija navodi da je Vučić visoko ocenio saradnju Moskve i Beograda u, kako se navodi, "međunarodnoj areni" i izneo očekivanja da će dve zemlje osnažiti saradnju i u ekonomskom sektoru.

 

"Rešili smo mnogo konkretnih pitanja danas i radujem se skorom susretu (sa Putinom) u Beogradu", dodao je Vučić.

 

On je kazao da očekuje da njegov ruski kolega poseti Srbiju pre kraja ove godine.

 

"Da, naravno", odgovorio je Vučić na pitanje ruske agencije da li je Putin prihvatio njegov poziv, a na insistiranje da kaže kada će ta poseta biti realizovana, predsednik Srbije je rekao "ove godine".

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...