MIHAJLOVIĆEVA SE UJELA ZA JEZIK: Ne branim Anu, već Kosovo
Foto: Nebojša Mandić, Beta

Ministarka IZNENADILA

MIHAJLOVIĆEVA SE UJELA ZA JEZIK: Ne branim Anu, već Kosovo

Politika -

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović iznenadila je sve i prva skočila da žustro brani premijerku Anu Brnabić od napada opozicije. Ipak, prevarili su se svi koji su makar pomislili da je ministarka napravila zaokret u nastupu zbog nedavne zamerke predsednika SNS Aleksandra Vučića upućene funkcionerima da ćutke posmatraju poziv pojedinih opozicionara na silovanje Ane Brnabić.

Zorana Mihajlović za Kurir otklanja nedoumice i tvrdi da brani Kosovo i Metohiju, a ne premijerku.

- Ne branim ja nikog zato što se neko zove ovako ili onako, već branim politiku koju Srbija vodi kada je u pitanju rešavanje pitanja Kosova. Jer sam svesna da je to najvažnije političko pitanje od koga zavisi budućnost Srbije, što, nažalost, ne shvataju svi oni koji se protive dogovoru Srba i Albanaca, poput Vuka Jeremića i njemu sličnih, kakvih je inače opozicija puna. I svako ko sprovodi ovu politiku ima moju podršku pošto je to danas najznačajniji posao - poručila je ona.

Ministarka Mihajlović je stala u zaštitu predsednice Vlade kada je lider opozicione NS Vuk Jeremić kritikovao njen nastup u UN. Iako je ranije znala da prevrće očima na premijerkina izlaganja, potpredsednica Vlade je u ovoj situaciji pokazala sasvim drugi manir, što su mnogi protumačili kao posledicu Vučićevih kritika na nedavnoj sednici Glavnog odbora SNS.

(Kurir/I.K./ Foto: Nebojša Mandić, Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track