HAJDE JOVO NANOVO! NOVI POKUŠAJ SKUPŠTINE DA UTVRDI DNEVNI RED: Poslanici onda o slepim miševima i pticama selicama
Foto: Nebojša Mandić

juče nisu imali kvorum

HAJDE JOVO NANOVO! NOVI POKUŠAJ SKUPŠTINE DA UTVRDI DNEVNI RED: Poslanici onda o slepim miševima i pticama selicama

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas utvrđivanje dnevnog reda prve sednice jesenjeg zasedanja, na kojoj bi trebalo da se razmatraju izmene Zakona o zaštiti životne sredine i nekoliko međudržavnih sporazuma.

Poslanici su utvrđivanje dnevnog reda počeli juče, ali je sednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma, odnosno zato što u sali nije bilo 126 poslanika.

foto: Marina Lopičić

Utvrđivanje dnevnog reda traje i zbog toga što je za dopunu dnevnog reda predloženo oko 170 tačaka. Podneli su ih uglavnom opozicioni poslanici koji svoje predloge i obrazlažu, a vladajuća većina ih odbija.

Zbog nedostatka kvoruma, taj posao je prekinut juče po podne, a do tada je opozicija obrazložila oko 60, od oko 170 podnetih predloga za dopunu dnevnog reda.

Među predlozima za dopunu dnevnog reda bile su izmene i dopune različitih zakona, kao i formiranje više anketnih odbora, ali su oni odbijeni.

Na dnevnom redu sazvane sednice su izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine i više međudržavnih sporazuma. Poslanici će razmatrati Sporazum vlada Srbije i Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode i Sporazum o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa.

Pred poslanicima je i potvrđivanje Protokola o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi.

foto: Marina Lopičić

Među 12 tačaka dnevnog reda je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Somboru koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i utvrđivanje sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Pored toga, na dnevnom redu je i izbor članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije koje su podnele poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije i Dosta je bilo.

(Kurir.ra/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track