ODLUKOM PREDSEDNIKA VUČIĆA: Ukinuto stanje najviše borbene gotovosti Vojske Srbije
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

bezbednosna situacija i dalje se prati

ODLUKOM PREDSEDNIKA VUČIĆA: Ukinuto stanje najviše borbene gotovosti Vojske Srbije

Politika -

Vrhovni komandant rano jutros u skladu sa ovlašćenjima dostavio naređenje o dezangažovanju snaga za hitno i brzo reagovanje

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je danas da ukine stanje najviše borbene gotovosti vojske na jugu Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vučić je rano jutros u skladu sa ovlašćenjima dostavio ministru Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću naređenje o dezangažovanju snaga za hitno i brzo reagovanje.

"Vojska Srbije u saradnji sa ostalim bezbednosnim strukturama u skladu sa naređenjem Vrhovnog komandanta i dalje prati bezbednosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i sve naše građane bez obzira gde žive", poručeno je iz Ministarstva odbrane.

Vučić koji je i vrhovni komandant Vojske RS naredio je da se vojska stavi u stanje najviše borbene gotovosti pošto je u subotu, 29. septembra predsednik Kosova Hašim Tači došao na jezero Gazivode u pratnji nekoliko desetina pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track