VUČIĆ UOČI IZBORA U BIH: Pozivam građane Srpske da mirno i demokratski obave sve izborne radnje
Foto: Printscreen Kurir TV

Konferencija za medije šefa države

VUČIĆ UOČI IZBORA U BIH: Pozivam građane Srpske da mirno i demokratski obave sve izborne radnje

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane Republike Srpske da na izborima narednog vikenda na demokratski i miran način obave sve izborne radnje.

foto: Printscreen Kurir TV

"A onda, od ponedeljka, da se vratimo normalnom životu i da razgovaramo o svim razvojnim projektima i saradnji Srbije i Republike Srpske", rekao je Vučić.

Objašnjavajući zašto je odustao od odlaska u istočno Sarajevo, Vučić je objasnio da je to zato što bi se "dogodilo sve suprotno od onoga kada je npr. Plenković otišao u Mostar".

foto: Printscreen Kurir TV

"Govorim o licemerju onih koji su danima tražili da se slučajno Srbija ne umeša. Nama Srbima drugi nisu ni potrebni koliko toga lošeg možemo jedni o drugima da kažemo. Ali to i našim građanima dovoljno govori o tome kakav je odnos prema Srbiji i kako članice EU mogu sve da učine, a mi šta god uradili ili ne, uvek ćemo za nešto biti krivi. Mi se ne stidimo da postavimo pitanja javno, ali odgovore uglavnom ne dobijamo. Vodimo politiku mira i stabilnosti, jer smo teškim reformama pokazali da je uspeh moguć i da na tom polju možemo da se takmičimo sa najvećim silama. Ali moramo da se pomirimo da nećemo biti ničije ljubimče, kao neki u regionu. Srbija i Srpska moraju da sarađuju i niko ne može da nam zabrani nabližu moguću saradnju i brigu za naši narod preko Drine. Pozvao sam ja njih, rekao sam: "dođite u Srbiju, u Beograd, sagradite školu, vrtić ili bolnicu, pa ih nazovite i "Bosna i Hercegovina", ako hoćete, evo ja ću lično doći na otvaranje, ali od tada se više niko ne javlja. Ili nema para ili su mislili da to nisam smeo da kažem. A šta njima smeta što se nešto zove "Srbija"? Za mene je to nešto najlepše na svetu. Molim naš narod u Srpskoj samo da na demokratski i miran način obave sve izborne radnje i da već od ponedeljka krene normalan život", podvukao je on.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track