SPO: Petog oktobra 2000. prodani su i pogaženi veliki ciljevi o demokratskoj Srbiji na Zapadu
Foto: Filip Plavčić

revizija revolucije

SPO: Petog oktobra 2000. prodani su i pogaženi veliki ciljevi o demokratskoj Srbiji na Zapadu

Politika -

Petog oktobra 2000. prodani su i pogaženi veliki ciljevi o demokratskoj Srbiji na Zapadu, za koje su se, od 9. marta 1991. do tog dana borile stotine hiljada ljudi, a desetine njih su u toj borbi izgubili i svoj život, navodi SPO.

"Izdajući i rušeći Slobodana Miloševića, svog vrhovnog komandanta, njegovi generali i pukovnici, u koaliciji sa vođama DOS-a, rušili su i 9. mart, i Vidovdanski sabor, i junske krvave demonstracije, i tromesečnu bunu Srbije uoči kosovskog pomračenja, demonstracije koje je organizovao i predvodio SPO", navodi ta stranka u saopštenju.

SPO ocenjuje da je 5. oktobar dan i za tugovanje i za slavlje, tugovanje Srbije koja je izdana toga dana, a slavlje Srbije koja traži da se Slobodanu Miloševiću podižu spomenici.

"Tugovanje Srbije čiju budućnost proždire crna rupa Kosova, koje je izgubio upravo Slobodan Milošević. Slavlje Srbije koja, i ove godine, sto godina posle najvećih pobeda u istoriji Srba, u zvezde okiva apostole svojih najvećih poraza i sramote", navodi SPO.

Kako dodaju, 5. oktobra 2000. godine lideri opozicione koalicije DOS, u savezu sa Legijom i ostalim komandantima režima Slobodana Miloševića, prinudili su diktatora da prihvati izborni poraz i podnese ostavku.

"Pao je vrh piramide zla, a komandante najvećih nacionalnih poraza i državnog terora pobednički DOS proglasio je za oslobodioce i heroje Petog oktobra", navodi SPO i dodaje da je takva sloboda bila omogućena prethodnim budvanskim atentatom terorista DB na predsednika SPO i izbacivanjem SPO, osnivača koalicije DOS, iz te koalicije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track