DRAGAN ĐILAS: Minimalna plata treba i može da bude 350 evra!
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

savez za srbiju

DRAGAN ĐILAS: Minimalna plata treba i može da bude 350 evra!

Politika -

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da Savez ima ideju da se napravi još 10 PKB-ova.

"Minimalna plata treba da bude 350 evra i može da bude. Niko ne može da čuje: pa čekaj, ti Kinezi koji su kupili RTB Bor su državna firma. Pa što kineska država može da upravlja Borom a naša ne može?", rekao je Đilas na tribini u Požegi.

Učesnici su poručili da treba promeniti političku kulturu u zemlji i sprečiti, kako su naveli, rasprodaju privrednih bogastava.

Janko Veselinović, iz Pokreta za preokret, istakao je da ga Požega asocira na marmeladu iz "Budimke", saopštila je Pres služba SzS.

"Zašto tu marmeladu ne izvozimo u Kinu umesto papaka i svinjskih glava? Umesto da zatvaramo takve fabrike treba da ih pomažemo i subvencionišemo", rekao je Veselinović.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, upitao je zašto se subvencije umesto stranim ne daju domaćim privrednicima i poljoprivrednicima.

Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije, je rekao da se Savez zalaže da se domaćim poljoprivrednicima povećaju subvencije.

"Pa neće nas Arapi i Kinezi učiti kako se pravi džem od našeg voća. Mi hoćemo sve drugačije. Mnogo toga lošeg neće biti, to im se zaklinjemo", dodao je Stefanović.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track