Najnovije vesti

HAOS U STUDIJU! ŽIVKOVIĆ I MRKONJIĆ URLALI JEDAN NA DRUGOG, PA PALE TEŠKE OPTUŽBE! Sve ste upropastili, vaši su ubili čoveka, isekli mu ruke!
Foto: Printscreen/ Youtube

SVE PRŠTALO

HAOS U STUDIJU! ŽIVKOVIĆ I MRKONJIĆ URLALI JEDAN NA DRUGOG, PA PALE TEŠKE OPTUŽBE! Sve ste upropastili, vaši su ubili čoveka, isekli mu ruke!

Politika

Oštra rasprava predsednika Nove strane Zorana Živkovića i počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića obeležila je jedan televizijski duel na temu tekovina 5. oktobra.

Mrkonjić je odmah na početku istakao da i dalje smatra sve ono što je i ranije govorio o 5. oktobru ali i još gore od toga. Taj događaj je za njega bio besmislen, nepotreban ističući da je država posle toga opljačkana.

foto: Printscreen/ Youtube

"Očekivao sam da će DOS uvesti osnovne demokratske principe. Ali već sam čin dolaska na vlast DOS-a rušenjem, paljenjem, tučom... Tu nema demokratije. To je bio jedan konglomerat ljudi koji su željni vlasti a uz podršku stranih mentora došli da ruše predsednika Slobodana Miloševića. To je bilo jasno već 3. oktobra. Nažalost Slobodan to nije shvatio, on je mislio da živi u demokratskoj zemlji. Slobodan Milošević je bio veći demokrata od svih ovih posle njega zajedno. SPS je državotvorna partija. Ne može ova zemlja bez socijalista", rekao je Mrkonjić.

foto: Printscreen/ Youtube

Živković je istakao da SPS nije bio u vlasti samo tri godine.

"I to nisu bili na vlasti od 2001. do 2004. u vreme Zorana Đinđića. Srbija naravno može bez socijalista. A ta priča da je i pre 5. oktobra bilo demokratije u Srbiji i da je tada bilo bolje su priče čoveka koji jeemotivno vezan za svoju partiju, Miloševića i ja to ne mogu da zamerim. Svako ima pravo na svoju grešku. Peti oktobar nije bio nasilno otimanje vlasti već je to posledica nepriznavanje izborne volje građana od 24. septembra 2000. godine", rekao je Živković nedavno u emisji 360 stepeni.

foto: Printscreen/ Youtube

Lider Nove stranke i nekadašnji premijer Srbije istakao je da su apsolutne gluposti priče o tome da su se tu vrtele pare, da su bili strani mentori...

- Pa oni sami pišu knjige o tome da su zapadne zemlje platile tu revoluciju - prekinuo ga je Mrkonjić.

- To je apsolutna glupost. Nas su 2000. pred te izbore savetovali da ih bojkotujemo. Milošević ih je sam raspisao pre roka. Dobili smo nula dinara, evra, dolara, maraka... Jedino što nam je neko pomogao su 20.00 maraka za satelitske telefone jer smo hteli da se spremimo za to ako Milošević ugasi celu struju u Srbiji da možemo da komuniciramo. Ta Miloševićeva demokratska vlast kako je Mrkonjić naziva, je ubila Ivana Stambolića, isekli su mu ruke da se ne vidi ko je to. Ubacili su ga u kreč. Uradili su to sa Ćuruvijom, sa ljudima na Ibarskoj magistrali, rekao je Živković.

Rasprava se tu nije stišala. Naprotiv. Mrkonjić je rekao da je Milošević bio prvi demokratski izabrani predsednik.

foto: Printscreen/ Youtube

"U tih 10 godina nepravednih sankcija zemlja je preživela. Fabrike su radile. I pored bombardovanja mi smo uspeli da saniramo sve to. Odmah posle 5. oktobra prvi događaj je bio izručenje Slobodana Miloševića. Niko to ne može da pravda. Na Vidovdan isporučuju pšredsednika. Sve je prodavano u bescenje. Deo tih problema pokušava da sanira te probleme. Svi razvojni projekti su bili zakočeni posle 5. oktobra. A čuvene trojke? Upadali su u javna preduzeća, instutucije, prebijali ljude, izbacivali ih napolje.

- A kako si ti to preživeo?, upitao ga je Živković.

- Zato što me je voleo Zoran Đinđić koji je cenio ljude koji nešto rade.

- Onda je Zoran sve voleo pošto niko nije stradao, to su sve laži.

- Kakve laži? Pa šta ste radili sa Borkom Vučić, šta ste radili u Carini. Vi ne biste pobedili da vam nisu pomogli sa zapada. Do 2008. sve ste upropastili, sve!, vikao je Mrkonjić i dodao:

"E onda je bila ona pametna odluka da uvedete SPS u vlast".

Na kraju Mrkonjić je rekao da su i Milošević i Đinđić zaslužili spomenik.

"Milošević samo samo da je ostavio Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244... I to treba poštovati. Zaslužuje spomenik", zaključio je Mrkonjić.

Kurir.rs/N1/Priredio: P.L/Foto: Prinstcreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...