Radno u Parlamentu

DAN ZA GLASANJE U SKUPŠTINI SRBIJE: Poslanici dali završnu reč o zaštiti životne sredine i finansijama RFZO, od opozicije ni traga (KURIR TV)

Politika -

Poslanici u Skupštini Srbije završeno je glasanje o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, kao i o izmenama finansijskog plana RFZO.

foto: Marina Lopičić

I mada od predstavnika opozicije nije bilo nikoga osim poslanice DS Gordane Čomić, glasalo se i o Sporazumu vlada Srbije i Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode i Sporazum o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa, potvrđivanje Protokola o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi.

foto: Marina Lopičić

Medu tačkama dnevnog reda bilo je i utvrđivanje sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

1 / 13 Foto: Marina Lopičić

Više novca za lečenje retkih bolesti

Skupština je usvojila Odluku o izmeni finansijskog plana za RFZO kojim će se sredstva za lečenje retkih bolesti uvećati za 500 miliona dinara.

foto: Nemanja Pančić

Ta sredstva su već raspoređena u Mnistarstvu zdravlja, a usvajanjem rebalansa, RFZO stiče uslov da se ta sredstva iskoriste. Ranije su sredstva za lečenje retkih bolesti bila 1,5 milijardi dinara, a sa rebalansom ona iznose dve milijarde dinara.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track