PREMIJERKA BRNABIĆ ODRŽALA SEDNICU VLADE U PROKUPLJU: Auto-put prioritet za Toplicu, gradnja počinje krajem 2019! (FOTO)
Foto: Vlada Srbije

investicije stižu u grad

PREMIJERKA BRNABIĆ ODRŽALA SEDNICU VLADE U PROKUPLJU: Auto-put prioritet za Toplicu, gradnja počinje krajem 2019! (FOTO)

Politika -

Premijerka čestitala svim Topličanima dan oslobođenja Prokuplja

PROKUPLJE - Sednica Vlade u Prokuplju je signal koliko će se u narednom periodu investirati u taj grad i ceo Toplički okrug, poručila je danas premijerka Ana Brnabić i izrazila nadu da će se u prvu fazu gradnje autoputa Niš - Priština - Tirana, deonicu od Niša do Pločnika, krenuti krajem naredne godine.

Brnabić je, posle sednice vlade, rekla da je među tri strateška projekta za Prokuplje apsolutni prioitet Auto-put mira - Niš - Merdare - Priština -Tirana - Drač.

foto: Vlada Srbije

- Mi se nadamo da ćemo u prvu fazu Niš - Pločnik krenuti već krajem 2019. godine. Ministarka Zorana Mihajlović je prenela da je pre dva dva završen idejni projekat i nastavljamo da radimo na tome, rekla je Brnabić.

Kako je rekla, ceo koncept Topličkog kraja će se u potpunosti izmeniti kada budemo imali autoput kroz taj deo zemlje. Kao drugi važan projekat istakla je izgradnju industrijske zone, i najavila da će vlada naredne nedelje doneti zaključak kojim će 16 hektara zemljišta biti prebačeno na Grad Prokuplje.

foto: Vlada Srbije

Zatim će, kako je rekla, ministarstva privrede i finansija raditi na tome da se oko 490 miliona dinara iz budžeta opredeli za opremanje industrijske zone.

- A onda je na nama, da zajedno za lokalnom samoupravom dovodimo investitore i razvijamo domaće preduzetništvo, rekla je Brnabić.

Takođe, navela je da se radi na preseljenju Opšte bonice iz Doma zdravlja, a pokrenuta je prva faza tehničke dokumentacije za buduću zgradu od 30.000 kvadrata.

foto: Vlada Srbije

- Sa svim ovim ćemo staviti Prokuplje na mapu kao regionalni centar, rekla je Brnabić. Premijerka je čestitala svim Topličanima dan oslobođenja Prokuplja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track