GLAVNI ODBOR DSS U SVETLU KOSOVSKOG PITANJA Jovanović: Ideja o podeli Srbije nam je neprihvatljiva
Foto: Kurir

Dijalog sa Prištinom nastaviti zarad bolje svakodnevice Srba na KiM

GLAVNI ODBOR DSS U SVETLU KOSOVSKOG PITANJA Jovanović: Ideja o podeli Srbije nam je neprihvatljiva

Politika -

Srbija se već punih 10 godina nalazi u ozbiljnoj političkoj, ekonomskoj, socijalnoj i moralnoj krizi i zato su potrebne korenite i istinske promene, rekao je danas predsednik DSS Miloš Jovanović na sednici GO stranke.

Jovanović kaže da je kriza izazvana politikom da EU nema alternativu, pogrešnom ekonomskom politikom privlačenja stranih investicija, partokratijom, klijentelizmom, korupcijom i kršenjem Ustava. Posebno kritikuje politiku aktuelne vlasti i, kako navodi, pristajanjem na otvaranje pitanja konačnog statusa južne sprske pokrajine. Jovanović je rekao i da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji bio samo u funkciji pripreme za politiku "kapitulacije", kako vidi politiku predsednika Srbije.

Za DSS je potpuno neprihvatljiva svaka ideja o podeli Srbije i davanju stolice u UN nezavisnom Kosovu. DSS se zalaže, kako je rekao, za nastavljanje pregovora sa kosovskim Albancima o pitanjima koja se tiču svakodnevnog života, a da se pitanje statusa KiM stavi u mirovanje. Jovanović je optužio aktuelnu vlast za tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, uprkos poboljšavanju fiskalne situacije.

"Srbija polako kopni, gubi i biološku i duhovnu supstancu. Potrebne su korenite, istinske i prave promene, a ne šminka i 'sjaši kurta da uzjaše murta'. Gledamo to skoro 18 godina", dodao je Jovanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track