Najnovije vesti

AFERA S FALSIFIKOVANJEM BROJA PRIPADNIKA TERORISTIČKE "OVK": Amerika  prekinula saradnju s Berišom i Čekuom
Foto: REUTERS

Podignuta optužnica

AFERA S FALSIFIKOVANJEM BROJA PRIPADNIKA TERORISTIČKE "OVK": Amerika prekinula saradnju s Berišom i Čekuom

Politika

To je standard koji Amerikanci primenjuju u vezi sa svakim visokim zvaničnikom optuženim za krivično delo korupcije

PRIŠTINA - Sjedinjene Američke Države prekinule su kontakte s takozvanim "ministrom" tzv. "Kosovskih bezbednosnih snaga" Rustemom Berišom i njegovim zamenikom Agimom Čekuom (na fotografiji), objavio je prištinski list "Koha ditore", navodeći da je saradnja prekinuta zbog afere s preuveličavanjem i falsifikovanjem broja pripadnika bivše terororističke "Oslobodilačke vojske Kosova" ("OVK").

 

Prištinski list navodi da je saradnja s Berišom i Čekuom prekinuta posle objavljivanja optužnice u slučaju takozvanih "veterana" terorističke "OVK".

 

"Američka administracija, ambasada SAD u Prištini i vojna komponenta, prekinula je saradnju i komunikaciju sa Berišom i Čekuom, nakon izdavanja optužnice protiv njih u slučaju 'Veterani'.

 

To je standard koji Amerikanci primenjuju u vezi sa svakim visokim zvaničnikom optuženim za krivično delo korupcije", naveo je izvor "Kohe" iz tzv. "vlade" u Prištini.

 

Isti izvor je dodao da se "službena komunikacija sa njima neće odvijati sve dok su pod optužnicom".

 

List navodi da potvrdu vesti ima i iz izvora u ambasadi SAD u Prištini, ali i tzv. "ministarstva" nadležnog za tzv. "Kosovske bezbednosne snage".

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...