VESELJI IZNEO OPASNE TVRDNJE: Vojsku Kosova formiramo bez obzira želi li to neko ili ne
Foto: Printscreen Youtube

provokacije ne prestaju

VESELJI IZNEO OPASNE TVRDNJE: Vojsku Kosova formiramo bez obzira želi li to neko ili ne

Politika -

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, tvrdi da će Kosovske bezbednosne snage biti transformisane u vojsku do kraja ove godine.

"Mi ćemo formirati kosovsku vojsku u partnerstvu sa SAD i NATO. Ove godine će to biti učinjeno želi li to neko ili ne želi. Srpska lista je protiv, ali mi ćemo na tome raditi", rekao je Veselji novinarima u pauzi sednice parlamenta.

Veselji kaže da Priština" mora da ojača" Kosovske bezbednosne snage i transforumiše ih u "Oružane snage Kosova". "Radićemo na osnaživanju i povećanju budžeta za desetinu miliona...", kazao je Veselji i dodao da će današnja sednica palamenta biti nastavljena, a naredna, na kojoj će biti paket zakona o transformacii KBS, je zakazana za četvrtak, prenela je prištinska Gazeta Express. Poslanici najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja bojkotuju današnju sednicu, ali su najavili da će doći u četvrtak. Armend Zemaj, poslanik DSK, kaže da su u četvrtak na dnevnom redu važni zakoni i zato će doći. "Razlozi su već poznati. Sednica sazvana za četvrtak ima važnije zakone koji se odnose na transformaciju KBS-a u vojsku. DSK će prisustvovati toj sednici", rekao je on, prenela je Koha. U međuvremenu, Albulena Hadžiju, poslanica Samoopredeljanja takođe je potvrdila da će poslanici tog pokreta prisustvovati sednici zakazanoj za četvrtak. Istovremeno, međutim, ona je izrazila zabrinutost zbog odlaganja paketa zakona o transformaciji KBS i smatra da je razlog nedostatak sredstava u budžetu. "Oni (vlast) su sada shvatili da nemaju budžet za transformaciju KBS, ali smo svejedno mi insistirali da ti zakoni budu na sednici", rekla je Hadžiju za Kohu.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track