OGLASILA SE GRADSKA UPRAVA NOVOG PAZARA POSLE INCIDENATA U SKUPŠTINI: Zukorlić bi hteo da bude drugi Ramzan Kadirov
Foto: Aleksandar Jovanović

haos u lolaknom parlamentu

OGLASILA SE GRADSKA UPRAVA NOVOG PAZARA POSLE INCIDENATA U SKUPŠTINI: Zukorlić bi hteo da bude drugi Ramzan Kadirov

Politika -

NOVI PAZAR - Gradska uprava Novog Pazara saopštila je da su današnji incidenti u lokalnom parlamentu "posledica manjka podrške koju (nosilac liste "Za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo" Muamer) Zukorlić ima u Novom Pazaru i viška podrške koja mu dolazi iz Beograda".Oni su naveli da je na zasedanje lokalnog parlamenta došla "grupa Zukorlićevih ljudi sastavljena od nekoliko upošljenika Islamske zajednice u Srbiji, njegove rodbine i privatnog obezbedjenja koje je vitlalo pištoljima kao svojevremeno Šešelj ispred Skupštine Srbije".

foto: Printscreen YT RTV Novi Pazar, Filip Plavčić

U lokalnoj samoupravi smatraju da se Zukorlić okrenuo metodi stvaranja haosa jer, kako su ocenili, "ne može da dobije predstojeće izbore za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća".

"Grad mu to neće dozvoliti, a naša strategija sada postaje potpuno drugačija. To što smo bili fini i korektni ne znači da smo budale. Gradjani Sandžaka i bošnjačke partije više neće trpeti njegovu samovolju", navodi se u saopštenju.

Gradska uprava naglašava da prekida svaku dalju saradnju sa Policijskom upravom u Novom Pazaru jer ne mogu da se oslone na institucije države i jer ona nema nameru da štiti red i mir u ovom gradu.

foto: Filip Plavčić

"Sve predstavnike međunarodne zajednice ćemo obavestiti da u Sandžaku imamo na sceni pokušaj da se instalira novi (lider Čečenije) Ramzan Kadirov, koji bi u svoje ruke trebalo da uzme zakon i red", stoji u saopštenju.

Sednicu Skupštine Novog Pazara obeležila su dva velika incidenta tokom kojih je došlo do vredjanja, koškanja i fizičkog obračuna pojedinih odbornika, funkcionera, obezbedjenja i građana koji su želeli da prisustvuju zasedanju lokalnog parlamenta.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track